Domovská stránka > C > Co Je To Dvd?

Co je to DVD?

Řada z vás již určitě o DVD slyšela (zkratka digital video disc - disk digitálního videa nebo digital versatile disc - disk všestranného použití). Jde o disk napohled podobný CD, ale při bližším prozkoumání zjistíte, že jde o mnohem větší kapacitu. Ta je totiž výrazně větší a to 4,7 až 17 GB.

Přečtěte si více

Co znamená cislo CD?

Překládám 'Detail pobytového štítku'.
Kolik GB má CD?
Disky umožňují záznam dat s celkovou kapacitou až 25 GB u jednovrstvého disku, 50 GB u dvouvrstvého disku až po 80 GB u oboustranné dvouvrstvé varianty.

Jak funguje CD ROM?

Laserový paprsek prochází nejprve hranolem s polopropustným zrcadlem. To ho propustí jen jedním směrem, zpět již neprojde a bude odražen. Paprsek se dostává do fokusačního systému, kde je soustavou čoček zaměřen na povrch disku. Povrch disku CD je opatřen odrazivou vrstvou, která způsobí odraz laserového paprsku zpět.
Jaký je rozdíl mezi CD a DVD?
Disk DVD (Digital Versatile Disc nebo Digital Video Disc) je podobný jako disk CD-ROM, jelikož z něj lze data pouze číst. Hlavním rozdílem je, že na disk DVD lze uložit mnohem více dat než na disk CD-ROM, CD-R nebo CD-RW. Disk DVD+R je zapisovatelný formát disk typu DVD podobný CD-R.

Někdo se také může ptát, co je to dvd mechanika?

Je to periferní zařízení na ukládání dat na optické disky. Některé mechaniky mohou jen číst z disku, ale většina mechanik umí čtení i zápis. Rekordéry se někdy nazývají vypalovací mechanika nebo zapisovací mechanika. Obecné prostředky a technologie zahrnuje rodiny obsahující CD, DVD, Blu-ray, HD DVD.
Navíc, kde koupit prázdné dvd?
Prázdná DVD média | DATART.

Jak se čte CD?

Celková délka stopy je 5 km. Na rozdíl od LP desky se CD čte od vnitřku k okraji a zatímco LP používá konstantní rychlost otáčení (konstantní úhlová rychlost - CAV), u CD je konstantní rychlost obvodová (CLV).
Co je číslo In karty?
Číslo In Karty je desetimístné číslo ve formátu A BBC DDD DDD. Je určeno pro identifikaci duplikátů In-karty. Prvokarta má číslo 0. Při ztrátě, krádeži či zničení In-karty dostane držitel duplikát s číslem 1, pak s číslem 2, atd.

Pokud jde o toto, jak dlouho platí jízdenka cd?

Tam i zpět. Cena záleží na ujetých kilometrech. „Cestu je nutné nastoupit v první den platnosti jízdenky. Ta vyprší v 6 ráno následujícího dne u vzdálenosti do 50 kilometrů, do půlnoci druhého dne platí u delších vzdáleností," shrnula mluvčí Českých drah pro Olomoucký kraj Vanda Rajnochová.

By Matteo

Jaká je velikost CD R? :: Jak funguje captcha?
Užitečné odkazy