Domovská stránka > N > Na Co Nebo Na Co?

Na co nebo na co?

Spojení předložky (na) a zájmena (to) je nutné psát zvlášť. Nezapomeň na to, co mi slíbil. Příslovce nato má význam „potom“. Hned nato, co si pořídila nový počítač, začala pracovat efektivněji.

Přečtěte si více

Související článek

Jakou zvolit verzi Windows 32 bit nebo 64 bit?

Klikněte na tlačítko Start a poté na počítač a vlastnosti. V okně s informacemi o systému se zobrazí verze operačního systému.

Co je Heslové slovo?

Heslová fráze (anglicky passphrase) je v informatice označení pro sekvenci písmen či slov, která se používá pro autentizaci přístupu do počítačového systému.
Můžete se také zeptat, z kterých nebo ze kterých?
p. se pojí předložka z (ze), např. vstal z postele, vyšel z banky, vystoupil z raketoplánu, působící ze zákona, spadnout z koně (viz Vokalizace předložek (v třetí –⁠ ve třetí)). V případě, že chce pisatel vyjádřit význam ‚z povrchu pryč' či ‚po povrchu dolů', může místo předložky z zvolit předložku s, např.

Jak se patří nebo jak se patří?

Do této skupiny spřežek je možné zařadit i víceslovné spřežky, protože také v těchto případech převažuje psaní zvlášť, lze však psát: o sto šest i ostošest, jak se patří i jaksepatří, jak by smet i jakbysmet aj.
A jak se píše na to?
Výraz nato, psaný jako jedno slovo, vystupuje jako příslovce ve významu: za nějaký čas, jako synonymum k výrazům: potom, poté. Nejčastěji se výraz vyskytuje ve spojení: hned nato, krátce nato apod. Lze ale použít výrazy „na to" odděleně, jako kombinaci předložky a ukazovacího zájmena, např.

Související článek

Co je lepší Samsung nebo Apple?

Na horním konci spektra nabízí Apple lepší fotoaparát a vyšší výkon. Větší fotoaparát s optickým zoomem, lepší displej a stylus v těle jsou některé z věcí, na které sází druhá strana.

V které ve které?

Před slovem začínajícím samohláskou se neslabičné předložky nevokalizují, např. k ústavě, s ementálem, v okolí, z Asie. Před slovem, které začíná stejnou souhláskou jako předložka, vokalizujeme vždy, např. ke kořenům, se sestrou, ve vejci, ze země.
Pokud jde o toto, co jsou to anonyma?
Antonymum (z řec. αντί anti proti; ὄνομα onoma jméno), též opozitum /opozita/ označuje slovo opačného, protikladného významu.

Co je to základní tvar slova?

Lemma (lemma, pl. lemmas i lemmata) základní tvar slova, v každém jazyce stanoven konvencí. V češtině je to např. nominativ singuláru (pokud existuje) u jmen, infinitiv u sloves.
Následně, co je to slovo příbuzné?
Slova příbuzná jsou slova, která mají společnou část (kořen) a jsou si významově blízká (letec, vyletět, odlet, letiště; lékař, lék, vyléčit, lékárna; ohrada, Hradec, zahradit, hrad; nový, noviny, obnovit, novinka; slovník, vyslovit, slovní, slova).

Kdy se píše s nebo z?

příslovečných spřežek) píšeme s- (se-) nebo z- (ze-) ve shodě s předložkou původního předložkového výrazu; např. stěží, shora, shůry, svrchu; zcela, zčásti, zlehka, zleva, zpět (zpátky), zprava, ztěžka, zticha, ztuha, zvesela; zblízka (i z blízka), zdaleka (i z daleka), zeširoka (i ze široka).

By Maximo

Similar articles

Kdo z koho nebo kdo s koho? :: Kolik platite za elektrinu v rodinnem domě?
Užitečné odkazy