Domovská stránka > C > Co Znamená Stát?

Co znamená stát?

Stát – znamená uvést vozidlo do klidu nad dobu dovolenou pro zastavení. Zastavit – znamená uvést vozidlo do klidu na dobu nezbytně nutnou k neprodlenému nastoupení nebo vystoupení přepravovaných osob anebo k neprodlenému naložení nebo složení nákladu.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

Následně, co se rozumi pasivní bezpečnosti vozidla?

PASIVNÍ BEZPEČNOST. Oproti aktivním prvkům slouží pasivní prvky až v okamžiku dopravní nehody. Jde o konstrukční zařízení, jehož cílem je minimalizovat následky střetu. Mezi prvky pasivní bezpečnosti patří bezpečná konstrukce karoserie, opěrka hlavy, bezpečnostní pás, předpínač bezpečnostního pásu, airbagy atd.
Když to vezmeme v úvahu, kdo je chodeč autoškola?
Chodec je osoba, která:

tlačí nebo táhne dětský kočárek, sáňky/boby, vozík pro invalidy nebo ruční vozík o celkové šířce nepřevyšující 600 mm, se pohybuje pomocí ručního nebo motorového vozíku pro invalidy.

Za co odpovida provozovatel vozidla?

Za auto odpovídá provozovatel, i když přestupek spáchá někdo jiný, potvrdil Ústavní soud. Ústavní soudci se problémem zabývali z podnětu Krajského soudu v Ostravě, podle kterého zákon v podstatě přenáší na provozovatele auta odpovědnost za případné pochybení jiného člověka, který usedl za volant.
Někdo se také může ptát, co se považuje za motorové vozidlo?
Jako motorové vozidlo je zpravidla označován takový pozemní dopravní prostředek, který ke svému pohonu využívá síly některého druhu motoru a který je využíván k přepravě lidí nebo materiálu po komunikacích nebo v terénu.

Související článek

Co znamená řazení u vypínače?

Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

Lidé se také ptají, jak dlouho se může stát na zákazu stání?

Nejde to však vždy a všude. Kdo stěhuje nebo má poruchu, nemusí se se zastavením za touto značkou nutně trápit.
Co je státní aparát?
státní aparát (moc) – soustava orgánů vykonávajících státní moc a správu. právní subjektivita – způsobilost samostatně vystupovat v právních vztazích navenek i uvnitř státu. svrchovanost (stání suverenita) – stát není podřízen žádnému vyššímu orgánu. ozbrojená moc – policie, armáda.

Následně, kde platí zákaz stání?

(1) Svislá dopravní značka umístěná vedle pozemní komunikace platí pro celou pozemní komunikaci v daném směru jízdy s výjimkou značky upravující zastavení nebo stání, která platí jen pro tu stranu pozemní komunikace, u níž je umístěna.
Co znamená aktivní bezpečnost?
Aktivní bezpečnost je u strojů a zařízení soubor vlastností pomáhajících zabránit vzniku nehody. Do systému aktivní bezpečnosti se řadí především prvky zajišťující kvalitní řízení, bránící nebezpečným manipulacím a upozorňující na nebezpečné situace.

A co je příčinou vzniku aquaplaningu?

Na vznik aquaplaningu má vliv množství vody na silnici, rychlost automobilu, druh a hloubka vzorku (dezénu) pneumatik a jejich správné nahuštění. Mezi pneumatikou a vozovkou se nahromadí voda, kterou nestihnou pneumatiky odvést a ta pak brání dostatečnému kontaktu se silnicí potřebnou pro bezpečné ovládání vozu.

By Kienan

Similar articles

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?

    Building Information Modeling nebo také Building Information Management je zkratka anglického termínu. Do češtiny se obvykle překládá jako Informační modelování budov. Takzvané digitální dvojče budovy vzniká v procesu spolupráce specialistů.

  • Co znamená zkratka cis?

    Lidé, jejichž pohlavní identita odpovídá pohlaví, které jim bylo přiděleno při narození, se označují jako cisgender. Není to totéž co termín trans.

  • Co to znamená CSS?
  • Co znamená znacka NFC?
  • Co znamená NFC u Huawei?
  • Co znamená SPF 50?
Kdo může přistavit vozidlo k technické prohlídce? :: Jak dlouho se archivují diplomové práce?
Užitečné odkazy