Domovská stránka > C > Co Je Dts Hd?

Co je DTS HD?

DTS-HD Master Audio (také známý jako DTS-HD MA) je bezztrátový multikanálový audio formát prostorového ozvučení vyvinutý společnosti DTS pro domací kina. Jde o rozšíření kodeku DTS-HD Audio, které vzniklo za účelem zkvalitnění zvuku a podpory HD-DVD a Blu-Ray.

Přečtěte si více

A co je to dolby digital?

Dolby Digital (původní označení AC-3) je standard kódování audia pro ztrátovou kompresi zvuku, vyvinutý společností Dolby Laboratories roku 1991. Je přímým následníkem formátů Dolby Stereo, resp. Dolby Surround a konkurentem formátů DTS a SDDS.
Co je formát zvuku PCM?
PCM: Pulzně kódová modulace (Pulse Code Modulation) je technologie, která převádí standardní zvukové signály do digitálního formátu. Jedná se přitom o standardní formát digitálního zvuku používaný v počítačích a na discích CD.

Následně, jak na dolby atmos?

Technologický posun a výhoda Dolby Atmos spočívá také v tom, že zvukový signál je veden pouze jediným datovým proudem a není už předem dělen na separátní kanály, kterým musí odpovídat zvuková soustava. Příkladem takového nesouladu může být například pouštění pětikanálového mixu na klasických stereo reproduktorech.
Co to je Atmos?
Dolby Atmos je označení pro technologii prostorového zvuku, kterou v roce 2012 představila americká firma Dolby Laboratories. Poprvé byla použita ve filmu Rebelka.

Co je Dolby Atmos v mobilu?

Mnoho chytrých telefonů Galaxy má zvukový režim Dolby Atmos, který poskytuje vysoce kvalitní 3D prostorový zvuk. Kromě toho jsou k dispozici zvukové režimy, které Vám pomohou co nejlépe využít zážitek ze smartphonu Galaxy.
Co je DTS Neo 25?
Rozdíl v poslechu zvuku ve formátu Dolby Digital (přesněji Dolby Pro Logic II) a zvukem v DTS Neo 2.5 není prakticky žádný. Jde jen o formáty 2 různých výrobců. Prostorový (surround) zvuk vyžaduje použití více reprobeden (obvykle 5 plus subwoofer).

Někdo se také může ptát, jak nastavit výstup zvuku?

Vyberte možnost HDMI ARC; tím automaticky aktivujete funkci SIMPLINK. Je-li funkce SIMPLINK vypnutá, vrátí se nastavení výstupního reproduktoru automaticky k výchozímu nastavení pro přerušený audio výstup. Můžete nastavit možnosti Výstup digitálního zvuku (Auto / Procházet / PCM) a eARC (Zap. / Vypnuto).
Následně, co je optický audio výstup?
Digitální optický výstup

Slouží pro digitální výstup zvuku z TV do soundbaru či domácího kina. Dokáže přenést i prostorový zvuk, ale nedosahuje takové přenosové rychlosti jako HDMI a proto není vhodný pro přenos nejnáročnějších prostorových formátů. Neumožňuje přenos video signálů, ale jen audio signálu.

Jak poznam Dolby Atmos?

Stále ale mezi lidmi existuje trochu nejasností, co je vlastně Dolby Atmos zač. V základu jde o prostorový zvuk, kdy zvuk nehraje jen okolo vás, ale i shora. K běžným šesti kanálům označovaným také jako 5.1 (levý, přední střed, pravý, zadní pravý, zadní levý, subwoofer) se přidává ještě horní levý a horní pravý.

By Theta

Co je MIDI zařízení? :: Co je to Sklik?
Užitečné odkazy