Domovská stránka > C > Co Je To Font Písma?

Co je to font písma?

Pojem font se využívá především v typografii, kde je definován jako kompletní sada znaků abecedy jedné velikosti a jednotného stylu. Slovo font se dnes pojí především s použitím jednotlivých stylů písma ve výpočetní technice.

Přečtěte si více

Související článek

Jak vybrat správný font?

Typ, řez, velikost a energie písma musí odpovídat tématu článku. Autor článku o nejnovějším modelu iPhonu zvolí jiný styl písma než autor článku o módě v Paříži. Naopak nemusíte volit neobvyklá písma.

Jak zjistit font pdf?

Jak zjistit název fontu v PDF
  1. Otevřete si PDF v Acrobat Readeru.
  2. V menu vyberete Soubor – Vlastnosti.
  3. Na záložce Písmo (Fonts) se dozvíte, jaké fonty jsou v PDF použité
Navíc, jaký font používá Čt?
Titulková lišta používá patkový font, to je podobný přístup jako například u zpravodajského kanálu BBC. Osvěžení grafického stylu podstoupily také znělky, ve kterých se rovněž objevuje patkové písmo.

Když to vezmeme v úvahu, jaké písmo?

WhatFont. WhatFont je skvělá aplikace (i webové rozšíření), která vám jedním kliknutím prozradí, o jaký font se jedná. Dnes se bez ní prakticky neobejdu a již jsem díky ní objevil spoustu překrásných písem! Navštivte https://whatfontapp.com nebo se podívejte na zmíněné webové rozšíření (pro Chrome a Safari prohlížeče).
Někdo se také může ptát, jak poznat co je to za font?
Známá služba WhatTheFont, pomocí které můžete rozpoznávat písmo, je nyní k dispozici i na mobilu či tabletu. Její použití je na mobilním zařízení dokonce ještě snadnější než na počítači. Neznámé písmo stačí vyfotit, odeslat a během pár sekund vám aplikace naservíruje relevantní výsledky.

Související článek

Co je to font?

Jaký font používat?

Font musí být dostatečně výrazný (druh, řez, velikost) a zároveň mít stejnou energii jako téma článku. Jiný font si vybere autor článku o nejnovějším modelu IPhone, jiný autorka článku o módě v Paříži. Ale pozor, neznamená to, že musíte vybírat neobvyklé fonty, naopak.
A jak zvetsit písmo v pdf?
Zvolte Nástroje > Upravit PDF > Upravit . Text a obrázky, které můžete upravovat, jsou označeny pomocí tečkovaných obrysů. Vyberte text, který chcete změnit. Na panelu Formát na pravé straně můžete vybrat písmo, velikost písma nebo jiné možnosti formátování.

A další otázka, jak zjistit font písma online?

Jedničkou pro zjišťování fontů je online služba WhatTheFont. NAvíc je možné nahrát soubor z počítače, či zadat URL adresu. Pokud tedy potřebujete zjistit, jak se dané písmo jmenuje, doporučujeme WhatTheFont rozhodně vyzkoušet!
Jak zjistit písmo na webu?
WhatFont – zjistí a porovná písma na stránce

Pravděpodobně nejpoužívanější rozšíření pro Chrome ze všech na fonty zaměřených doplňků je WhatFont. Po jeho aktivaci na stránce vám u kurzoru ukazuje název fontu kamkoliv se pohnete. A to skutečně kamkoliv.

Když to vezmeme v úvahu, jak zjistit velikost písma?

Další důležitou funkcí dokumentu je velikost písma. Velikost písma je udávána v bodech. Nejsou to centimetry, milimetry, palce nebo jiné jednotky. Jeden bod měří cca 0,3 mm, písmo o velikosti 3 bodů má tedy velikost asi 1mm a 12 bodové písmo asi 4mm.

By Adair Careaga

Similar articles

Kdy se používá patkové písmo? :: Co urcuje cenu obrazu?
Užitečné odkazy