Domovská stránka > J > Jak Často Mazat Obličej?

Jak často mazat obličej?

Podle odborníků bychom ten svůj, podle typu pleti vyzkoušený, krém měly používat dvakrát denně - ráno a večer. Nemáme-li nanesený make-up, můžeme i víckrát za den. O víkendu nechte pleť od make-upu odpočinout, na obličej si naneste silnou vrstvu krému a nechte ho vsakovat do kůže.

Přečtěte si více

Související článek

Jak často se aktualizuje územní plán?

Zprávu o územním plánu musí obec předkládat každé čtyři roky.

Co znamená SPF 50?

SPF ( anglicky Sun Protection Factor) na každém opalovacím krému udává množství ochrany proti UVB záření. Zajímavým faktem, o kterém většina lidí neví, je, že SPF křivka není lineární. To znamená, že SPF 15 chrání oproti 93% UVB paprsků, SPF 30 proti 97% a SPF 50 chrání proti 98% UVB záření.
Navíc, jak používat opalovací krém na obličej?
Jak správně postupovat: Aplikujte opalovací krém minimálně 15 minut před tím, než vystavíte pokožku slunečnímu záření. Aplikujte krém dostatečně dopředu taky u dětí, zabráníte tak navíc ušpinění autosedačky, nebo kočárku krémem.

Co znamená uva?

po konzultaci s kolegy z Národopisného oddělení Národního muzea jsme zjistili, že zkratka UVA znamená umělecká výroba. Před rokem 1989 se jednalo o prodejny výrobků lidového umění spadajících pod ÚLUV, ústředí lidové umělecké výroby.
Co je to SPF?
Při ochraně proti ultrafialovému záření je potřeba vybírat krémy podle síly ochranného faktoru proti ultrafialovému záření (SPF). Při běžném pohybu na slunci, procházkách nebo pracovních pochůzkách je vhodné zvolit minimálně SPF 15. SPF určuje, jaká část ultrafialového záření se při jeho použití dostane do kůže.

Související článek

Jak často nabíjet mobil?

Pokud nabití baterie klesne pod 30 %, připojte telefon ke zdroji napájení. Přechod z plně vybitého telefonu na plně nabitý dlouhodobě snižuje kapacitu baterie. Novým bateriím neprospívá nabíjení na 100 %.

Můžete se také zeptat, jaký opalovací krém?

Nejlepší opalovací krémy dle hodnocení a recenzí uživatelů
  • Bioderma Photoderm Kid sprej SPF50+ 200 ml. 93 % Počet recenzí: 78.
  • Daylong Ultra Lotio SPF25 200 ml. 97 % Počet recenzí: 129.
  • Bioderma Photoderm Bio Family spray SPF30 400 ml. 94 % Počet recenzí: 53.
  • Bioderma Photoderm Mineral ochranný fluid spray SPF50+ 100 ml. 93 %
Jak se pocita SPF?
Pokud chceme být na slunci určitou dobu, výpočet je následovný. Chceme být na slunci 300 minut (5 h), bez opalovacího krému se spálíme za 10 minut. Vydělíme si tedy 300 / 10 = 30 SPF faktor. Obecně doporučujeme alespoň 25 SPF, světlejším fototypům nejméně 30 SPF.

Jak silný opalovací krém?

Doporučené výše ochranného faktoru dle fototypu
Vlastní ochranná dobaDoporučený OF tuzemsko
Fototyp 15 – 1012
Fototyp 210 – 2012
10
Fototyp 315 - 2510
4 další řádky
Jak dlouho se může člověk opalovat?
Jak dlouho se opalovat

Obvykle jsou to 2 až 3 hodiny. Pokud budete na slunci déle, už vás neopálí, ale riziko poškození kůže bude stoupat. Dávejte si proto pravidelné pauzy ve stínu!

Jak skladovat opalovací krém?

Dávejte si pozor i při skladování přípravků. Měly by být uchovávány v neprůsvitné nádobě při teplotě do 25 °C. Pokud tedy máte opalovací krém z loňska, který s vámi strávil dovolenou na pláži, na pokožku si ho nenanášejte. Použít ho ale můžete třeba na promazání suchých pat.

By Jos Lingardo

Similar articles

Co je SharePoint online? :: Co znamená Vlastní doména?
Užitečné odkazy