Domovská stránka > C > Co Znamená Slabe Zabezpeceni U Wi-Fi?

Co znamená slabe zabezpeceni u Wi-Fi?

Slabé zabezpečení, které byste neměli na routeru používat

Nevytvářejte sítě se staršími, zastaralými bezpečnostními protokoly, ani se k nim nepřipojujte. Následující protokoly již nejsou bezpečné, snižují spolehlivost a výkonnost sítě a způsobují, že zařízení zobrazují bezpečnostní varování: WPA/WPA2 mixed.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

Jak na bezpecnou Wi-Fi?

V nastavení routeru, položka Basic – WLAN, do SSID zadáme název vysílané Wi-Fi, v položce Security zadáme WPA2-PSK, heslo ke své Wi-Fi síti zadáme do WPA pre-shared key a způsob šifrování v položce WPA encryption ponecháme AES, poté potvrdíme tlačítkem SUBMIT.
Můžete se také zeptat, co znamená varovani o soukromi wi-fi?
Je to ochrana proti zanechání stop po připojení vašich zařízení na různých veřejně dostupných Wi-Fi přístupových bodech. Jako obranný mechanismus je to možná v pořádku, ale už menší radost mají správci datových sítí ve firmách, kteří z důvodu vyššího zabezpečení používají třeba filtrování MAC adres.

A další otázka, jak se pripojit na verejnou wi-fi?

Nelze se připojit k veřejné bezplatné síti Wi-Fi

Veřejnou síť Wi-Fi v obchodním centru nebo na nádraží se nepodaří na telefonu ověřit. Přejděte do nabídky Nastavení > Bezdrátová připojení a sítě > Wi-Fi, vyhledejte síť Wi-Fi, ke které jste se připojili, vyberte možnost Odstranit a znovu se k síti Wi-Fi připojte.
A co je zabezpeceni?
Zabezpečení bezdrátové sítě (wireless security) slouží k tomu, aby se do sítě k počítačům nedostali neoprávnění uživatelé, kteří by mohli ostatním způsobit nějakou škodu. Mezi nejběžnější typy zabezpečení patří Wired Equivalent Privacy (WEP) a Wi-Fi Protected Access (WPA).

Související článek

Co znamená řazení u vypínače?

Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

Lidé se také ptají, jak zjistit kolik ghz má wi-fi?

Aplikace WiFi Analyzer (open-source) s tímto úkolem velmi dobře pomůže. V první řadě v nastavení vyberte, jaké frekvenční pásmo chcete zkoumat – 2,4 či 5 GHz. Následně pomůže záložka Channel rating, která proskenuje všechny kanály v našem okolí a ohodnotí je. Díky skóre snadno poznáme, ke které síti se máme připojit.
Lidé se také ptají, jak si zaheslovat wi-fi?
Vyhledejte sekci Wireless (WiFi, WLAN), Security a vyhledejte položku WPA/WPA2. Toto WPA zaškrtněte a vyplňte v políčku password vaše heslo do WiFi sítě. Heslo by mělo obsahovat minimálně 8 znaků. Pak už jen stačí uložit nastavení a restartovat router.

Jak přejít na 5GHz Wi-Fi?

Po kliknutí na ikonu 2.4G v levém horním rohu dojde k přepnutí na 5GHz pásmo, kde by se měla zobrazit daná 5GHz síť. Pokud telefon 5GHz sítě nepodporuje, daná síť se zkrátka nezobrazí. A žádné další v tomto frekvenčním pásmu.
Jak nastavit Wi-Fi na 24 GHz?
Zvolte položku Pokročilá nastavení. Pokračujte na Bezdrátová nastavení a vyberte Bezdrátový signál. U položky Bezdrátová frekvence 2,4 GHz je možní změnit frekvenci v řádku Kanál. Zvolte položku Ručně a z roletky vyberte jeden z možných kanálů.

Jak zprovoznit Wi-Fi?

Nastavení proveďte pomocí prohlížeče

Samotné nastavení routeru se provádí pomocí webového prohlížeče, do kterého stačí zadat správnou adresu. Pravděpodobně to bude 192.168.0.1 nebo 192.168.1.1, určitě jí ale naleznete v manuálu nebo nalepenou na samotném routeru stejně jako přihlašovací údaje.

By Autumn Stokes

Similar articles

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?

    Building Information Modeling nebo také Building Information Management je zkratka anglického termínu. Do češtiny se obvykle překládá jako Informační modelování budov. Takzvané digitální dvojče budovy vzniká v procesu spolupráce specialistů.

  • Co znamená zkratka cis?

    Lidé, jejichž pohlavní identita odpovídá pohlaví, které jim bylo přiděleno při narození, se označují jako cisgender. Není to totéž co termín trans.

  • Co to znamená CSS?
  • Co znamená znacka NFC?
  • Co znamená NFC u Huawei?
  • Co znamená SPF 50?
Jak Sparovat JBL s iPhonem? :: Jak aktivovat datovou kartu?
Užitečné odkazy