Domovská stránka > C > Co To Je Dokovací Stanice?

Co to je dokovací stanice?

Dokovací stanice je typ zařízení, které lze připojit pomocí USB portu do počítače. Po zapojení k přístroji umožňuje okamžitě a plně využívat více funkcí přístroje, např. přesun souborů a aktualizaci firmware přehrávače. Měl by zajišťovat připojení k monitoru, klávesnici a k dalšímu příslušenství.

Přečtěte si více

Související článek

Jak používat dokovací stanice?

Připojte zařízení k dokovací stanici. Je třeba připojit externí monitor. Dokovací stanici můžete připojit k počítači připojením dalších externích zařízení. Dokovací stanici můžete zapnout.

Co to je dokovací konektor?

Dokovací konektor slouží k připojení notebooku k dokovací stanici. Ta obsahuje porty pro připojení monitoru, klávesnice, myši, externího pevného disku a dalších zařízení. Toto řešení se hodí v případě častého přenášení notebooku mezi domovem a kanceláří.
Pokud jde o toto, jak používat dokovací stanice?
Připojte zařízení k dokovací stanici.
  1. Připojte klávesnici a myš.
  2. Připojte externí monitor(y).
  3. Připojte ethernetový kabel.
  4. Připojte k dokovací stanici další externí zařízení USB (tiskárna, externí webová kamera, jednotka USB atd.).
  5. Připojte k počítači dokovací stanici.
  6. Zapněte dokovací stanici.

Jakou Dokovaci stanici?

U dokovacích stanic najdete zpravidla rychlost čtení USB 2.0 a USB 3.0. Zatímco první možnost vám žádnou závratnou rychlost nenabídne, v případě možnosti druhé bude rychlost čtení znatelně vyšší. Proto při výběru preferujte rozhraní USB 3.0.
Jak Dokovat notebook?
Řešením by pro vás mohl být dokovací monitor, který stejně jako dokovací stanice dokáže rozšířit konektivitu a zároveň nabíjet váš notebook. Práci na vašem notebooku s asistencí dokovací stanice či replikátor portů si zamilujete jak v kanceláři, na homeoffice či v pohodlí domova.

Související článek

Co to je stanice?

Pojem stanice je synonymem pro železniční dopravu. Používá se v technických předpisech a v oficiálních názvech některých stanic, ačkoli ho zákon o drahách nezavádí.

A další otázka, co je replikátor portu?

Replikátor portů je vhodným zařízením pro uživatele notebooků, kterým nestačí porty, které jim jejich počítač nabízí.
Když to vezmeme v úvahu, co je to konektor?
Konektor je elektrotechnická součástka, která zajišťuje zasunovací slaboproudé elektrické spojení vodičů a kabelů rozebíratelné (připojitelné a odpojitelné) opakovatelně bez nástrojů (nářadí).

Navíc, jak zapojit dokovací stanici hp?

▲ Připojte kabel dokovací stanice ke konci adaptéru typu USB Type-C a poté připojte konec USB kabelu adaptéru k portu USB na počítači. POZNÁMKA: Po připojení počítače k dokovací stanici přes USB není počítač napájen přes dokovací stanici.
Co je to Dokina?
Dokovací stanice rozšíří notebook o celou řadu funkcí. Takzvaná dokina zbaví váš stůl změti kabelů. Dokovací stanice udržuje notebook neustále nabitý. Rychlé připojení i odpojení notebooku při odchodu z kanceláře.

Jak připojit USB k MacBooku?

Parametry: Připojte USB‑C konektor na jedné straně adaptéru do USB‑C portu na MacBooku a můžete připojit flashovou jednotku, fotoaparát nebo jiné standardní USB zařízení.

By Jarrod

Similar articles

  • Co je to dokovací konektor?

    Notebook je připojen k dokovací stanici. K dispozici jsou porty pro připojení monitoru, klávesnice, myši, externího pevného disku a dalších zařízení. Pokud často přenášíte notebook mezi domovem a kanceláří, je toto řešení užitečné.

Co je Thunderbolt port? :: Co je to závěrka?
Užitečné odkazy