Domovská stránka > C > Co To Je Stůl?

Co to je stůl?

Stůl je druh nábytku tvořený horní deskou a nohou či nohami, někdy má desku podloženou lubem či doplněnou zásuvkou nebo zásuvkami. Je vyráběn ze dřeva zejména smrků, buků a dalších dřevin, může však být vyráběn i z plastu nebo železa. Používá se k odkládání či ukládání předmětů, dále pro stolování nebo k práci.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, co to je židle?

Židle (zastarale nebo nářečně sesle z něm. Sessel, na Hané legát) je nábytek, který je určen k sezení a k podpírání těla. Typická židle se skládá z opěrátka, sedáku a nosné části (většinou se jedná o čtyři nohy, ale výjimkou nejsou více- či méněnohé varianty).
Co je Lub stolu?
lub (side rail, apron) Masivní dílec pro ztužení konstrukce, zpravidla určený pro vzájemné spojení noh, boků apod..

A další otázka, kdo vyrábí stoly?

Truhlář nebo též stolař je řemeslník, který vyrábí a opravuje dřevěný nábytek, dřevěné části staveb (okna, dveře), případně i jiné užitkové předměty ze dřeva.
Můžete se také zeptat, jak vybrat stůl do kuchyně?
Nejlepší je tedy vybrat stůl s ohledem na počet lidí v domácnosti a zároveň mít alespoň dvě místa k sezení navíc pro případy návštěv. Co se týká rozměrů, tak aby bylo stolování dostatečně pohodlné, měl by mít každý kolem sebe volnou plochu alespoň 60 cm do šířky a 30 cm do hloubky, ideálně 80 x 35 cm.

Lidé se také ptají, jaký je vzor stůl?

Skloňuj slovo stůl
Nominativ: Kdo? Co?stůl
Akuzativ: Koho? Co?stůl
Vokativ: oslovenístole
Lokál: O kom? O čem?stole
Instrumentál: S kým? S čím?stolem
2 další řádky
Pokud jde o toto, jakou židli?
Při výběru židle vycházejte z toho, kolik času na ní strávíte. Sedíte-li na židli 1 – 2 hodiny denně, pak si můžete vybrat levnější židli. Střední cenová třída je vhodná pro osoby, které využívají židli 3 – 5 hodin denně. Pokud židli využívate 6 – 8 hodin denně, doporučujeme dražší židli, anebo židli zdravotní.

Následně, co je herní židle?

Herní židle nabízí pohodlné ergonomické sezení, který ocení každý správný hráč. Aby byla šitá na míru vašim potřebám, liší se různými druhy mechanik, potahovými materiály, zpracováním kříže a bederních opěrek.
Navíc, jak si vyrobit stůl?
Nejprve vytvořte 4 nohy stolu. A poté předvrtejte jednotlivé věncové části stolu. U dlouhých částí (B) nejprve vyvrtejte 4 svislé otvory, 2 z nich se mají nacházet ve vzdálenosti 200 mm a další 2 500 mm od vnějšího okraje. Následně vyvrtejte 4 vodorovné otvory na dlouhých částech stolu pro upevnění věnce a noh.

Lidé se také ptají, jak vyztuzit stůl?

Kovové nohy putují do průmyslové práškové lakovny. Zde dojde speciální pistolí a pomocí statické elektřiny k nanesení barvy na kovové části ve formě prášku. Po rovnoměrném nanesení se ocel vypeče v obrovské peci na vysokou teplotu 180-190 C.

By Lilian

Jak vyrobit desku? :: Jak dát email do spamu?
Užitečné odkazy