Domovská stránka > C > Co Je To Notebook?

Co je to notebook?

Notebook je označení pro přenosný počítač, který je používán pro stejné úlohy, jako stolní počítače (desktopy). Notebooky mají komponenty, které poskytují srovnatelné funkce jako komponenty stolních počítačů. V angličtině se však lze také setkat s pojmem laptop (angl.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký notebook je nejlepší?

Nejlevnější notebooky v České republice jsou nejprodávanější.

Kdo vymyslel notebook?

Historie notebooků je stará teprve 36 let

Psal se rok 1981, když Adam Osborne představil světu první notebook. Zájem o něj měly především velké společnosti a platily za jediný kus v přepočtu 100 tisíc korun. Slávy si ale Osborne 1 užíval jen krátce.
Když to vezmeme v úvahu, jak se říká malému notebooků?
Netbook (mini notebooky)

Většinou nabízejí jen základní procesor, malé úložiště, avšak vcelku uspokojivou výdrž baterie.

Někdo se také může ptát, proč se počítači říká počítač?

Původně slovo počítač označovalo člověka, který prováděl výpočty. Změna významu slova ve smyslu označení hardwaru nastala v době projektu Manhattan (vývoj atomové bomby). Za prvního předchůdce počítače lze považovat mechanické počitadlo (tzv.
Jaký je rozdíl mezi laptopem a notebookem?
Laptop je starší označení pro obdobu notebooku (název vychází z možnosti použití na kolenou – laptop = počítač na klín). Změna označení tak vyjadřovala zmenšení velikosti a tloušťky (notebook = zápisník, kniha).

Související článek

Co mám dělat když se mi sekne notebook?

Jak opravit notebook? Pokud chcete podržet tlačítko napájení stisknuté delší dobu, měli byste. Po opětovném zapnutí se systém Windows/Linux zcela restartuje a notebook se vypne.

Jaký je rozdíl mezi notebookem a počítačem?

Přenosné počítače jsou původně poměrně velké (od 15 palců výše), mají relativně vysokou hmotnost, vysoký výkon a rozsáhlou škálu funkcí. Notebooky byly naproti tomu mnohem menší (kolem 10 palců) a lehčí, ale nabízely menší výkon a méně funkcí.
Můžete se také zeptat, jak vypadal první notebook?
Převážně byl používán pro potřeby NASA a v 80. letech zapojen do projektu vesmírného letectví. Ve své době byl nabízen za 800 dolarů a byl dodáván pouze s manuálem. Podle něj byl notebook popsán jako "Lap-top s 340 kilobajtovou bublinovou pamětí, magnesiovým krytem a elektroluminescenčním grafickým displejem".

Kdy vyrobil IBM první notebook?

Svůj první přenosný počítač IBM 5155 uvedla až v únoru 1984. Navíc velice připomínal legendární Osborne 1, a to jak svým vzhledem či rozměry, tak i vahou.
Jak vznikl první počítač?
V roce 1944 byl na univerzitě v Pensylvánii uveden do provozu elektronkový počítač ENIAC, který byl prvním počítačem, který pracoval podobně jako dnešní počítače. Na rozdíl od Z3 umožňoval vytvoření smyčky i podmíněné skoky a byl Turingovsky úplný.

Jakou značku notebooků?

U notebooků je třeba rozlišovat hlavně mezi profesionálními notebooky a notebooky určenými pro méně náročné zákazníky. Z hlediska kvality profesionálních notebooků hodnotíme nejvýše Lenovo, HP a Apple. Pokud vás zajímá především cena, je nejlepší volbou Acer. "Lenovo stále vyrábí nejkvalitnější notebooky."

By O'Donovan

Similar articles

Jaký konvertibilní notebook? :: Jak vzniklo slovo kamarád?
Užitečné odkazy