Domovská stránka > J > Jak Vzniklo Slovo Kamarád?

Jak vzniklo slovo kamarád?

camarade, jež se k nám dostalo patrně za třicetileté války skrze vojáky. Francouzské slovo camarade pochází ze špaň. camarada = společnost dobrých přátel, druhů, to pak ze slova camara = komora (tedy vlastně : spolubydlící v téže komůrce). Další zdroj uvádí, že výraz kamarád,-dka (lid.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená slovo hotspot?

Horká skvrna je oblast zvýšeného tepelného toku v zemském plášti.

Můžete se také zeptat, co znamená slovo přítel?

Přítel v obecnějším smyslu je totéž co kamarád, blízká osoba, se kterou někoho pojí přátelský vztah. Slovem přítel může svého partnera označit žena, která s ním žije s nesezdaném svazku, jeho družka.
Co to je kamarád?
Kamarád znamená společník, přítel, někdo, s kým člověka pojí přátelský vztah. Pojem označuje člověka blízkého, se kterým ochotně trávíte čas, máte ho rádi. Jedná se o dobrovolný vztah mezi jedinci stejného i různého pohlaví a věku, nebývá sexuální povahy.

Jaký je rozdíl mezi přítelem a kamarádem?

Např. kamarád/ka ze školy, z kroužku, z hřiště. Přítel- vztah mezi vámi je založen na velké důvěře, rovnosti a upřímnosti. Přítel je pro tebe ve tvém životě stejně důležitý jako rodina či tvůj životní partner.
Jak vzniklo slovo?
Etymologie je obor lingvistiky zkoumající původ a vývoj slov. Tyto informace jsou sdruženy mj. v etymologických slovnících. Pokud v daném jazyce existují historické (psané) texty, pak jsou využívány k získání povědomí o tom, jak byla slova dříve používána a kdy se v dotyčném jazyce objevila.

Související článek

Co znamená slovo zpustlý?

Bylo to zhýralé. Jsou tu ještě 3 další

Když to vezmeme v úvahu, proč nemám žádné kamarády?

Proč nemám přátele? Existuje několik důvodů, proč lidé nemají přátele. Jedním z nejvýraznějších jsou paradoxně sociální média. Podle studie provedené společností Cancer Research UK se lidé s vysokou úrovní sociálních médií cítí izolovanější než ti, kteří je používají méně.
A jak se skloňuje přítel?
skloňováníEditovat
Substantivumsingulárplurál
nominativpřítelpřátelé
genitivpřítelepřátel
dativpříteli / přítelovipřátelům
akuzativpřítelepřátele
3 další řádky

Co symbolizuje přátelství?

Přátelství je podle on-line Sociologické encyklopedie Sociologického ústavu AV ČR reciproční vztah spojující dvě anebo více osob na základě vzájemných sympatií, které nemají sexuální charakter. Jedná se o mezilidský vztah vyznačující se vzájemnou náklonností a porozuměním.
Co to je přítelkyně?
Přítel má svoji holku nebo kluka, já mám svoji holku. S přítelem nesdílíme domácnost. Přítelkyně je přítel ženského pohlaví.

Jak se pozná pravá kamarádka?

Pokud se s vámi z neznámého důvodu začíná více kamarádit osoba, o které z několika jiných zdrojů víte, že vás za zády pomlouvá anebo nahlas spekuluje o tom, zda věci, které děláte, nejsou náhodou špatné, nemá cenu s ní ztrácet čas. Pravá kamarádka bude stát vždy na vaší straně.

By Morentz Naruaez

Similar articles

  • Co znamená slovo aktualizace?

    Může to být: přiblížení entity k současnému stavu, pochopení, vnímání toho, že něco dává současný stav, nebo aktualizace dávné hry aktua.

  • Jaký by neměl být kamarád?

    Neměl by ti závidět ani tě ponižovat a měl by tě umět pochválit. Je to způsob, jak vás shazovat, když řeknete, že někdo jiný má zajímavější práci, je štíhlejší nebo má lepšího partnera. Dělají to lidé s nízkým sebevědomím, kteří si nevěří a potřebují si honit ego na někom jiném.

  • Co znamená slovo malware?

    Škodlivý software je termín používaný pro označení jakéhokoli typu škodlivého kódu, který může poškodit počítač nebo mobilní zařízení. Zneužívá zranitelnosti zabezpečení.

  • Co znamená slovo mravní?

    Obecná představa o tom, jak má vypadat správné jednání, je významem pojmu morálka Morálka, mravnost nebo správné jednání. Liší se od zdvořilosti, protože zahrnuje vážné a důležité věci.

  • Jak poznat přejaté slovo?
  • Co to znamená slovo Trudy?
  • Co znamená slovo systém?
  • Co je to slovo typografie?
Co je to notebook? :: Kde se vzali Indiáni?
Užitečné odkazy