Domovská stránka > J > Jak Zapojit Domácí Síť?

Jak zapojit domácí síť?

Máte-li doma obyčejný router a chcete-li k němu připojit Access Point, kterým vytvoříte domácí bezdrátovou síť, vezměte ethernetový kabel a AP pomocí něj připojte do zdířky LAN (stejně jako ostatní počítače). Nyní musíte AP nastavit podobně jako router či WiFi router.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zapojit flash?

Pokud chcete pracovat s jakýmkoli typem flash disku, měli byste si pořídit adaptér microusb nebo tousb typu c. Jeho cena se pohybuje mezi 50 a 100 Kč. Zapojte flash disk do portu a můžete začít pracovat.

Jaký kabel pro domácí síť?

Buď použít standardní UTP kabel cat5e nebo o něco málo lepší kabel cat6, který je stíněný. Co se ceny týče, 20 metrů kabelu cat5e stojí okolo 200 kč. Stejně dlouhý kabel kategorie 6 stojí 350 Kč.
Co je Ethernet LAN?
Ethernet (výslovnost iːθərnɛt) je název souhrnu technologií pro počítačové sítě (LAN, MAN) z větší části standardizovaných jako IEEE 802.3, které používají kabely s kroucenou dvojlinkou, optické kabely (ve starších verzích i koaxiální kabely) pro komunikaci přenosovými rychlostmi od 1 Mbit/s po 400 Gbit/s.

Jak se připojit přes Ethernet?

Jeden konec by měl být zasunutý do čtvercové ethernetová (síťové) zástrčky na počítači a druhý do síťového přepínače, routeru, síťové zásuvky na zdi a podobně (v závislosti na tom, jak máte síť realizovanou). Často jsou po stranách ethernetové zásuvky na počítači kontrolky, které se po zapojení a rozjetí sítě rozsvítí.
Jak se připojit přes LAN?
Kabelové připojení (pomocí kabelu LAN)
  1. Nastavte svůj router LAN.
  2. Stiskněte tlačítko HOME, potom zvolte možnost [Nastavení].
  3. Vyberte možnosti [Síť] → [Nastavení sítě] → [Nastavit připojení k síti] → [Jednoduchý].
  4. Nastavení dokončete podle pokynů na obrazovce.
  5. Po dokončení nastavení zvolte [Obnovit internetový obsah].

Související článek

Jak zapojit RJ11?

Modrý pár zásuvek je připojen k vodičům A-B. Všech 8 pinů se používá pro gigabitový Ethernet. Je možné najít, koupit nebo opravit kabely, které mají obsazenou pouze jednu pozici.

Co je potřeba pro připojení do sítě?

Připojení do sítě a nastavení počítače
  1. Síťová karta. Musíte vlastnit počítač se síťovou kartou typu Ethernet s rychlostí minimálně 10/100 Mbit s konektorem RJ-45.
  2. Kabel typu RJ-45.
  3. Datové zásuvky na pokoji.
  4. Nastavení počítače.
Když to vezmeme v úvahu, jak funguje domácí síť?
Základem domácí (nebo malé firemní) sítě je router neboli směrovač. Router nejčastěji připojujeme přes WAN port k modemu, kterým přijímáme internetový signál (ten zpravidla dodává přímo poskytovatel připojení). Abychom jej mohli dále šířit do své vlastní sítě, potřebujeme právě router.

Následně, jak nastavit domácí wi-fi síť?

Nastavení proveďte pomocí prohlížeče

Samotné nastavení routeru se provádí pomocí webového prohlížeče, do kterého stačí zadat správnou adresu. Pravděpodobně to bude 192.168.0.1 nebo 192.168.1.1, určitě jí ale naleznete v manuálu nebo nalepenou na samotném routeru stejně jako přihlašovací údaje.
Jaký kabel do routeru?
Síťový kabel CAT5E má stále nejvyšší zastoupení v domácnostech a nabízí nejlepší poměr ceny a výkonu.

Jaký kabel na Ethernet?

Pro 10Gb Ethernet je třeba použít kabely specifikace Cat. 6 a pro rozvody delší než 55 metrů pak LAN kabely typu Cat.

By Merrick Costellowo

Similar articles

Jaký kabel k routeru? :: Jak aktivovat druhou SIM kartu?
Užitečné odkazy