Domovská stránka > J > Jak Nainstalovat Linux Vedle Windows?

Jak nainstalovat Linux vedle Windows?

První krok k instalaci vedle Windows je stáhnout ISO de Ubuntu LTS 20.04 a vypálit jej na vyměnitelné médium, ať už je to USB, SD nebo DVD. V tomto případě je nejběžnějším USB a proto se budeme spoléhat na vynikající nástroj s názvem Rufus, který můžete stáhnout z tohoto odkazu.

Přečtěte si více

Související článek

Jakou zvolit verzi Windows 32 bit nebo 64 bit?

Klikněte na tlačítko Start a poté na počítač a vlastnosti. V okně s informacemi o systému se zobrazí verze operačního systému.

Následně, jak na dual boot?

V nástroji Disk Management najděte disk, na němž chcete vytvořit nový oddíl (pravděpodobně se bude jednat o disk C). Klikněte na něj pravým tlačítkem myši a zvolte možnost Zmenšit svazek. A hotovo – vytvořili jste nový oddíl na disku. Toto místo pak později využijete pro instalaci operačního systému Ubuntu.
Můžete se také zeptat, jak si nainstalovat linux?
Po restartování počítače stačí spustit Windows Store a dát vyhledat klíčové slovo Linux nebo přímo Ubuntu. U vybrané položky pak klikněte na Získat a poté na Instalovat.

Jaký Linux místo Windows?

Na rozdíl od mnoha jiných distribucí je MX Linux vydáván ve 32 a 64bitové variantě.
  • MX Linux 19.3. Dobrý
  • Manjaro Linux (XFCE Edition) 20.1 Final. Dobrý
  • Linux Mint 'Tricia' Cinnamon (64 bit) 19.3. Dobrý
  • Pop!_ OS 20.10.
  • Ubuntu 20.10. CHIP hodnotí Velmi dobrý
  • Debian 10.6.
  • Elementary OS - Hera 5.1.
  • Fedora KDE 33.
Jak přejít z Linuxu na Windows?
Další informace. Pokud chcete nainstalovat systém Windows do systému s nainstalovaným systémem Linux, když chcete odebrat Linux, musíte odstranit oddíly používané operačním systémem Linux ručně. Oddíl kompatibilní se systémem Windows lze vytvořit automaticky během instalace operačního systému Windows.

Související článek

Kolik GB má Windows 11?

K dispozici jsou 4 gigabajty.

Jak nainstalovat Linux bez USB?

Máme-li 3 některé prvním nezbytným krokem je spuštění UNetbootin připravit půdu. To bude extrahovat soubory potřebné k instalaci operačního systému Linux, Windows partition a potom upravit zavaděč a restart'll mají možnost vybrat si mezi Windows a UNetbootin.
Navíc, co to je multiboot?
Multi-boot (též multi-booting, dual-booting) je v informatice označení možnosti výběru z několika operačních systémů při startu počítače (tzv. bootování). Uživatel vybere jeden systém z nabídky, kterou typicky vytváří zavaděč jádra operačního systému (např. GRUB).

Jak přeinstalovat Linux?

Linux nemusíte ani instalovat, většina distribucí má tzv. live verzi, což je bootovatelný Linux, který stačí spustit z flash disku nebo z DVD. Se systémem můžete pracovat aniž byste ho instalovali a když médium vyjmete, počítač funguje stejně jako předtím, jako byste Linux nikdy neměli.
Co to je Linux?
Linux nebo GNU/Linux (viz GNU/Linux kontroverze) je označení pro svobodný a otevřený počítačový operační systém, který je založený na linuxovém jádru. Linuxové systémy jsou šířeny v podobě distribucí, které je možné nainstalovat nebo používat bez instalace (tzv. live CD).

Jak nainstalovat Linux na USB?

Linux na externí USB dostanete snadno – stáhnete si potřebnou distribuci Linuxu (v mém případě jsem k tomu použil Ubuntu) v podobě ISO souboru. A buď si vypálíte CD/DVD (má-li váš stroj ještě tuto vymoženost) nebo si uděláte bootovatelné USB (viz Jak vytvořit bootovatelný USB disk ve Windows (ale i Linuxu)).

By Cassady Mullinex

Similar articles

Jak přejít z Windows na Linux? :: Kam se stahne soubor iPhone?
Užitečné odkazy