Domovská stránka > J > Jak Popsat Knihu?

Jak popsat knihu?

V názvu článku nebo hned z kraje textu (perex) je dobré uvést název knihy a jméno autora. Obvykle je nejprve uváděn autor, pak titul knihy. Někdy má svůj význam uvést i o kolikáté vydání knihy jde. Následuje místo vydání, nakladatel a rok uveřejnění.

Přečtěte si více

Související článek

Jak dostat e-knihu do ctecky?

Kliknutím na ikonu formátu ePub v polici s knihami si můžete knihu stáhnout do svého počítače. V počítači je k dispozici správce souborů.

Když to vezmeme v úvahu, na co si dát pozor při psaní knihy?

Jestliže budete psát podle osnovy, rozdělte si poznámky ze své A4 na tři části – úvod, stať, závěr. Úvod bude tvořit zhruba desetinu příběhu, stejně tak závěr. Stať si opět rozdělte na další tři části - úvod, prostředek a konec části. Každou z nich na další tři a tak dále, dokud vám to bude dávat smysl.
Lidé se také ptají, jak dostat nápad na knihu?
Jak dostat nápad (třeba na knihu)
  1. Kombinujte. Kombinování je jeden z hlavních prvků kreativního myšlení (podobně jako přeskupování).
  2. Vyšetřujte. Noviny jsou skvělým zdrojem inspirace.
  3. Zapisujte si sny. Ve snech se může ukrývat hromada inspirace.
  4. Co kdyby? Hrajte hru na Co kdyby?
  5. Pořiďte si zápisníček.

Jak psát poznámky z knih?

Při psaní poznámek není snad nic jednoduššího, než změnit styl psaní na verzálky, neboli velká písmena. Tuto metodu lze využít především u psaní názvů knih, jmen apod. Já verzálky využívám vždy pro názvy knih. Když pak hledám ve svých poznámkách nějaké knihy, najdu je vždy rychleji, jelikož vím, jaký styl textu hledat.
A další otázka, jak připravit knihu pro tisk?
Nastavení velikosti strany a spadávky:

U knih doporučujeme alespoň 1 cm. Pokud strany obsahují objekty do spadu – exportujte je s ořezovými značkami a spadávkami: odstup ořezových značek od okraje strany 3 mm, spadávka 5 mm. Strany exportujte pro tisk vždy samostatně – nikdy jako dvojstránky.

Související článek

Jak přehrát e-knihu?

V prohlížeči se můžete přihlásit ke svému účtu a navštívit sekci Knihy Play. Ke čtení elektronických knih mimo prohlížeč můžete použít bezplatnou aplikaci Knihy Play. Aplikace Bluefire Reader je velmi dobrá. Doporučují ji některé české e-shopy.

Jak správně číst?

Pro správné selektivní čtení musí čtenář vědět, o čem se v textu píše a musí předem znát danou problematiku. Statarické čtení je vlastně čtením obyčejným. Je to pomalé až důkladné čtení textu, kdy je potřeba vnímat každé slovo. Uplatňuje se u čtení beletrie nebo při učení zcela nové neznámé látky.
Lidé se také ptají, jak vypada e-book?
Rozdíl mezi e-bookem a tištěnou knihou je jen ve formě publikace. Většinou jsme zvyklí číst knihy v tištěné podobě. Ale mít e-book například ve formátu pdf je stále rozšířenější formou knihy. Výhodou e-knihy jsou její malé, prakticky nulové náklady.

Jak publikovat svoji knihu?

Připravte si obrázek na obálku* nebo jako obálku naplánujte použití první stránky. Pokud máte v úmyslu publikovat v Pages na iPhonu nebo iPadu, uložte obrázek na iCloud Drive. Pokud kniha obsahuje videa ve formátu HEVC, musíte je před publikováním převést.
Když to vezmeme v úvahu, jak poslat knihu z ibooks?
Pokud neplánujete distribuci v obchodu iBooks Store, můžete přesto knihu vytvořit a distribuovat ji sami.
...
Export knihy do textového dokumentu
  1. Použijte příkaz Sdílet > Exportovat a klikněte na Text.
  2. Klikněte na Další.
  3. Zadejte název, vyberte umístění souboru a klikněte na Exportovat.

Jak vytvořit knihu v PDF?

Pokud chcete i vy obohatit vaše webové stránky online knihou, je na internetu k dispozici nástroj Flipsnack, který vám umožní vytvoření online. Práce s vytvářením je velice jednoduchá, kdy pouze připravíte zdrojová data což v tomto případě je soubor v PDF.

By Kasper

Similar articles

Jak nainstalovat Adobe Flash Player? :: Jak vytvořit místnost v Zoom?
Užitečné odkazy