Domovská stránka > C > Co Je Rekreační Sport?

Co je rekreační sport?

Spojením těchto definic dostaneme zhruba toto znění:Rekreační sport (dále jen RS) je tělesná pohybová aktivita provozovaná ve volném čase, sloužící k fyzickému a psychickému rozvoji člověka.

Přečtěte si více

Související článek

Jak dělíme sport?

Vrcholový sport, výkonnostní sport a rekreační sport jsou typy sportu, které se dělí. Obecně zdravé a trénované organismy jsou schopny většího výkonu. Dobrých výsledků nelze nikdy dosáhnout bez správné stravy.

Co je to individuální sport?

Individuální sporty mají společný znakem to, že jsou ve velké míře bez pravidel a každý si je může užít dle možností a libosti. To je například běh nebo inline bruslení. Je zcela na Vás, kde, kdy a kam budete běžet nebo se projedete na bruslích.
Co je nejoblíbenější sport?
Mezi Čechy patří dlouhodobě k nejpopulárnějším sportům fotbal a hokej, doprovázený atletikou, tenisem, florbalem a lyžováním, ve světovém měřítku ale vycházejí statistiky výrazně jinak.

Následně, který sport je nejnáročnější?

Bojová umění

Tato kategorie sportu patří bezesporu k nejnáročnějším. Do této skupiny patří bojová umění bez použití zbraní – karate, tae kwon do, zápas, jiu jitsu, nebo i sporty s použitím zbraně – aikido, kung-fu, šerm aj.
Jaké jsou sporty?
15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte
  • Lední hokej. Ano, lední hokej jsme do tohoto žebříčku zařadili, ale mezi absolutně nejpopulárnější sporty na Zemi nepatří.
  • Americký fotbal.
  • Ragby.
  • 12. Box.
  • Golf.
  • Atletika.
  • Baseball.
  • Stolní tenis.

Související článek

Co je to sport?

Sport zahrnuje všechny formy tělesné aktivity, které jsou provozovány příležitostně nebo organizovaně a jejichž cílem je vyjádřit nebo zlepšit tělesnou zdatnost a duševní pohodu, vytvořit sociální vztahy nebo dosáhnout výsledků v soutěžích na všech úrovních.

Který sport je jedním z nejpopulárnějších v Anglii?

Football je nejpopulárnějším sportem Velké Británie. Britové jím dokážou žít podobně jako my Češi. Cricket bývá někdy zaměňován s kroketem (taktéž letním sportem).
Kolik stojí sport?
Průměrná česká domácnost se 2–3 členy utratí za rok za sportovní aktivity 10 523 Kč. Z toho 3563 Kč stojí vybavení na daný sport, další 3701 Kč utratí za vstupné či hodiny s trenérem a 1329 Kč stojí ubytování či cesta za sportem. Za výživové doplňky pak rodina utratí dalších 1930 Kč.

Jaký sport pro 4leté dítě?

Děti ve věku od 4 do 6 let se již připravují na trénink individuálních i kolektivních sportů. Vhodnými aktivitami však jsou hlavně hry (například na babu), skákání přes švihadlo, skákání panáka, chytání a házení míče, jízda na kole s opěrnými kolečky a postupně bez nich i třeba tanec.
Jaký je nejnebezpečnější sport na světě?
1. Fotbal. Abyste vyzkoušeli jeden z nejnebezpečnějších sportů na světě, nemusíte chodit příliš daleko, protože je v naší zemi velmi oblíbený. I přesto, co si někteří lidé myslí, může být fotbal pěkně nebezpečný.

Co bylo vynalezeno v Česku?

České země daly světu celou řadu vynálezců.
...
7 českých vynálezů: Od lodního šroubu ke kontaktním čočkám
  • 1 Kontaktní čočky.
  • 2 Elektrická tramvaj.
  • 4 Ruchadlo bratranců Veverků
  • 5 Lodní šroub.
  • 7 Kostka cukru.

By Wolpert Kohel

Similar articles

Z které říše vznikla Francie? :: Kdy a kde vznikl moderní sport?
Užitečné odkazy