Domovská stránka > J > Jak Zapsat Třetí Odmocninu?

Jak zapsat třetí odmocninu?

Pomocí funkce POWER se dají počítat i odmocniny.

Jen je nutno ze středoškolské matematiky znát, že n-tá odmocnina z x =x1/n. Takže, pro výpočet třetí odmocniny zapíšeme =POWER(B8;1/3).

Přečtěte si více

Související článek

Jak můžeme zapsat algoritmus?

Slovní popis je slovní popis v přirozeném jazyce. Datově orientovaný diagram HIPO je úspornější reprezentace algoritmu, kombinace grafického a textového popisu.

Kolik je druhá odmocnina ze dvou?

Odmocnina ze 2 je asi 1,41. Je to číslo, které dostanete, když budete pracovat s Pythagorovou větou. Ta říká, že když máte odvěsny dlouhé jednotku, tak velikost přepony je součet odvěsen na druhou. Takže je to odmocnina ze 2.
Co to je druhá mocnina?
Druhá mocnina je algebraická operace, která násobí číslo samo sebou. Někdy se označuje jako „čtverec" (například čtverec vzdálenosti, tj. druhá mocnina vzdálenosti), protože obsah čtverce je roven právě druhé mocnině délky jeho strany. Někdy se pod označením „mocnina" myslí právě jen druhá mocnina.

Když to vezmeme v úvahu, kolik je odmocnina zx?

Jakoukoliv odmocninu lze prepsat na mocninu zlomku. Tedy Vase 2. odmocnina z x je x na 1/2, 3.
A další otázka, jak zjistit odmocniny?
Odmocněte činitele.

Vlastností odmocniny je to, že pro jakákoliv dvě čísla a a b platí, že Sqrt(a × b) = Sqrt(a) × Sqrt(b). Díky této vlastnosti můžeme nyní použít odmocniny z jednotlivých činitelů a vynásobit je mezi sebou, abychom dostali výsledek. V našem příkladu vezmeme odmocniny čísel 25 a 16.

Související článek

Kdy končí treti měsíc těhotenství?

Do 12. týdne. Fetální období trvá až do porodu.

Jak se počítá mocnina?

Mocniny se stejným základem a různým exponentem vydělíme tak, že základ umocníme rozdílem exponentů. Sčítat a odčítat můžeme pouze mocniny o stejném základu a exponentu. Koeficienty sečteme, základy a exponenty opíšeme. Mocniny se stejným základem vynásobíme tak, že základ umocníme součtem exponentů.
Pokud jde o toto, kdy vznikla matematika?
Historie matematiky sahá až do pravěku, kdy vznikly první abstraktní matematické pojmy – přirozená čísla. Velký rozvoj prodělala v antickém Řecku, kde výrazných úspěchů dosáhla zejména geometrie.

Navíc, kde se využívá matematika?

Nejvíce matematiky se doma najde v kuchyni. Vaření a pečení jsou vědecké disciplíny samy o sobě a mohou to být ty nejvděčnější (a nejchutnější!) způsoby, jak dětem matematiku ukázat. Koneckonců, recepty jsou opravdu jen matematické algoritmy a jednotlivé operace, které je třeba provést.
Někdo se také může ptát, jak napsat exponent?
Předpoklad: Vaše klávesnice musí mít numerickou část, jinak je tento postup neproveditelný.
  1. ^2 = Stiskněte levý Alt a nepřestávejte ho držet. Na numerické klávesnici vyťukejte kód 94.
  2. ² = Zde je nejprve nutné přepnout na anglickou klávesnici, protože s českou to nejde.

Můžete se také zeptat, jak vypočítat exponent?

Jednoduchá exponenciální rovnice

Pokud chceme vyřešit exponenciální rovnici, je velice výhodné, můžeme-li rovnici upravit na tvar a f ( x ) = b g ( x ) , kde a = b. Je totiž zjevné, že pokud máme stejné základy, budou se mocniny rovnat v případě, že jsou i stejné exponenty. Počítáme již tedy pouze rovnici f(x) = g(x).

By Ing Doegg

Similar articles

Kdy vznikl první operační systém? :: Co nelze Odmocnit?
Užitečné odkazy