Domovská stránka > K > Kdo Vymyslel Čísla?

Kdo vymyslel čísla?

Číslice, které dnes používáme, známe pod názvem arabské. Správnější by ale bylo říkat jim číslice, které nám představili Arabové. Jejich původ je totiž třeba hledat jinde – v indické kultuře, v období přelomu letopočtu. Tento systém se dostal do Evropy v 9.

Přečtěte si více

Související článek

Kdo vymyslel lest s trojským koněm?

Odysseus navrhl, aby se pokusili Tróju oklamat. Chtěl postavit velkého dřevěného koně, který by bojovníky ukryl. Kůň by byl postaven za hradbami města. Za autora nápadu je považován Kalchas neboli Prylis.

Kde vznikla matematika?

Základ pro matematiku jako samostatný obor byl položen ve starověkém Řecku. V 6. století před naším letopočtem Pythagoras a jeho učedníci propojili matematiku, hudbu a mystiku ve škole, kde byla znalost čísel a geometrie základní.
Když to vezmeme v úvahu, co není přirozené číslo?
Neexistuje přirozené číslo, jehož následníkem by byla 0. Různá přirozená čísla mají různé následníky: pokud a ≠ b, pak S(a) ≠ S(b). Pokud nějakou vlastnost splňuje jak číslo 0, tak i každé číslo, které je následníkem nějakého čísla, které tuto vlastnost splňuje, pak tuto vlastnost splňují všechna přirozená čísla.

Jaké je nejmenší přirozené číslo?

Kdo je nejmenší přirozené číslo? - Nejmenší přirozené číslo je 1, nulu nepovažujeme za přirozené číslo.
Které přirozené číslo následuje bezprostředně za číslem 7?
Sedm je přirozené číslo, které následuje po číslu šest a předchází číslu osm. Tutéž číselnou hodnotu má i hebrejské písmeno zajin a řecké zéta, římskými číslicemi VII.

Související článek

Proč mi volají čísla z ciziny?

Princip podvodného telefonátu spočívá v tom, že je ukraden číselný rozsah. V těchto číslech lze nalézt směrové číslo cizí země. Útočník vydělává peníze, když mu oběť zavolá.

Navíc, jak se skloňují číslovky?

Pokud jsou číslovky složené, skloňují se: všechny členy: bez dvou tisíc sedmi set padesáti osmi pracovníků jen poslední člen (resp.
...
Číslovky tři, čtyři.
třičtyři
1. pádtřičtyři
2. pádtří, třechčtyř, čtyřech
3. pádtřemčtyřem
4. pádtřičtyři
2 další řádky
Jak se oddělují tisíce v angličtině?
Zatímco v češtině čárka odděluje desetinná místa (např. 12,869 je dvanáct celých osm set šedesát devět), v angličtině čárka odděluje tisíce (12,869 bude dvanáct tisíc osm set šedesát devět). Desetinná místa se pak oddělují tečkou.

Jak se říká anglicky 11?

Čísla 1-99
1onewʌn
9ninenaɪn
10tenten
11elevenɪ'levən
12twelvetwelv
Jak psát řadové číslovky v angličtině?
Jak správně napsat řadovou číslovku v angličtině

Zatímco v českém jazyce stačí připsat za číslici tečku, angličtina používá místo tečky poslední dvě písmena řadové číslovky. A protože „první", se anglicky píše „first", je třeba za číslici „1" napsat poslední dvě písmena, tedy „st".

Navíc, jak napsat first?

anglicky číslovkou
  1. first. /ferst/ 1st druhý
  2. second. /seknd/ 2nd třetí
  3. third. /therd/ 3rd čtvrtý
  4. fourth. /forth/ 4th pátý
  5. fifth. /fifth/ 5th šestý
  6. sixth. /sixth/ 6th sedmý
  7. seventh. /sevnth/ 7th osmý
  8. eighth. /eith/ 8th devátý

By Sanyu

Similar articles

Co nelze Odmocnit? :: Jak se řekne 0?
Užitečné odkazy