Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Tramvají A Trolejbusem?

Jaký je rozdíl mezi tramvají a trolejbusem?

Ale i při jízdě pod trolejí vylepšuje elektrické vlastnosti vozidla a snižuje spotřebu energie. Jsou zde ale také některé nevýhody – oproti tramvajím mají trolejbusy nižší přepravní kapacitu, zpravidla kratší životnost a oproti autobusu jsou přísnější technické a právní podmínky k provozování.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký formát pro Kindle?

Pro Amazon Kindle jsou podporovány formáty PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML a TXT.

Kde jezdí trolejbusy v ČR?

Trolejbusová doprava v Česku

Největší trolejbusovou sítí disponuje Brno, naopak nejmenším provozem jsou Mariánské Lázně, respektive Praha. Nejdéle jezdí trolejbusy v Plzni (od roku 1941), nejmladší sítí je chomutovsko-jirkovská, zprovozněná v roce 1995.
Kdo vlastní Iveco?
Iveco Czech Republic, a. s. je česká firma vyrábějící autobusy ve Vysokém Mýtě. Vznikla 1. července 1993 privatizací státního podniku Karosa, jehož název již jako akciová společnost nesla až do konce roku 2006. Roku 1999 se Karosa stala součástí celoevropského holdingu Irisbus.

Lidé se také ptají, kde se vyrábí iveco daily?

První generace
Iveco Daily I
KoncernFiat
Další jménaIveco Turbodaily, Fiat Daily
Roky produkce1978 - 1990
Místa výrobyItálie
4 další řádky
Kde se vyrábějí autobusy?
V Česku se vyrábí nejvíc autobusů na světě v poměru k počtu obyvatel. V letošním prvním pololetí se autobusů vyrobilo o pět procent víc než loni. Daří se oběma domácím výrobcům - Ivecu z Vysokého Mýta i firmě SOR Libchavy.

Související článek

Jaký iPhone si koupit v roce 2021?

První místo bych dal iPhonu 11, protože je to nejlepší telefon, který si můžete v roce 2021 koupit.

Jak se hraje autobus?

Hra je určená pro 2 až 10 hráčů. Používají se karty známé jako žolíkové, tedy 2× francouzské o 52 kartách plus 4 žolíci, celkem tedy 108 hracích karet. Rozdá se mezi hráče dohodnutý počet karet, zbytek se nechá v talónu, na hromádce obrázky dolů. Smyslem hry je se všech karet zbavit jejich vyložením na hrací desku.
Někdo se také může ptát, co mají autobusy za motor?
Tiskové materiály společnosti uvádí, že 10,8litrový vznětový šestiválec PACCAR MX-11 v provedení Euro 6 nyní nabídne 220 kW, 251 kW, 270 kW, 300 kW a 330 kW, zatímco 12,9litrový přeplňovaný vznětový motor PACCAR MX-13 má disponovat hodnotami 315 kW, 355 kW a 390 kW.

Lidé se také ptají, jak velkou nadrz má autobus?

Přehled technických údajů.
Tourismo L Tourismo M/3 Tourismo M/2 TourismoTourismo L Tourismo M/3 Tourismo M/2 Tourismo
Přepravní kapacita
Objem nádrže na aditivum AdBlue [l]cca. 40cca. 40
Celková přípustná hmotnost [kg]**24.00024.000
Přední náprava [kg]7.5007.500
Pokud jde o toto, co znamená karosa?
KAROSA není zkratka v pravém slova smyslu, ale určitě je to kratší než původní Carrosserie Sodomka. Nový model autobusu z Karosy nese název ARWAY, podle vysvětlení od výrobce je to ARrow - WAY (Šíp - Cesta) jako spojení cestování a rychlosti.

Co se starými jízdenkami MHD?

Jízdenky zakoupené v automatech lze vrátit pouze na Centrálním dispečinku DPP, v ulici na Bojišti 5, Praha 2. Výkup většího počtu jízdenek než 5 kusů od jedné nominální hodnoty bude od možný pouze v budově Centrálního dispečinku DPP, v ulici Na Bojišti 5, Praha 2.

By Savdeep Poff

Similar articles

Ve kterém roce byl odeslán první email? :: Co je Autokarová doprava?
Užitečné odkazy