Domovská stránka > C > Co To Znamená Cd?

Co to znamená CD?

Informace o zkratce 'CD'

Překlad: Kompaktní Disk, Popis: Dnes jedno z nejrozšířenějších médií. Optický disk schopný digitální reprodukce zvuku nebo dat.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

Jak funguje kompaktní disk CD?

Kompaktní disk (CD, anglicky - compact disc; hovorově cédéčko) je optický disk sloužící k ukládání dat v digitální podobě. Tyto data jsou ukládána do jedné spirály. Spirála začíná u středu CD a smotává se ve tvaru spirály až k jeho konci. Celková délka takovéto spirály může být až šest kilometrů.
Následně, jak velké je cd?
Tj. celkem cca 22 878 kB pokud ovšem uvažujeme, že CD je nahrané jako CD-ROM Mode 1. Sami vidíte, že už jen u základní otázky kolik dat se na CD vlastně vejde narážíme na mnohé problémy a neznámé pojmy. Vše se zdá z počátku velmi zmatené a mnohé jistě problematika nahrávání na CD začne zbytečně strašit.

Někdo se také může ptát, co je to dvd mechanika?

Je to periferní zařízení na ukládání dat na optické disky. Některé mechaniky mohou jen číst z disku, ale většina mechanik umí čtení i zápis. Rekordéry se někdy nazývají vypalovací mechanika nebo zapisovací mechanika. Obecné prostředky a technologie zahrnuje rodiny obsahující CD, DVD, Blu-ray, HD DVD.
Kdo vymyslel kazetový magnetofon?
První magnetofon byl představen již v roce 1899 dánským inženýrem Valdemarem Poulsenem. Záznam byl prováděn na kovový drát a odtud tyto magnetofony získaly také označení drátofon. Později byly vyvinuty speciální magnetické pásky.

Související článek

Co znamená řazení u vypínače?

Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

Navíc, kolik minut se vejde na audiokazetu?

trafikách, velkoprodejnách elektro apod. Jde zejména o značku Maxell s pásky typu I o délce 90 minut.
Navíc, jak funguje vhs?
VHS ukládá obraz i zvuk na videokazetu velikosti přibližně 185×100×25 mm (o něco méně než velikost formátu A5), která obsahuje magnetickou pásku šířky 0,5 palce (přibližně 12,7 mm), převíjející se mezi dvěma cívkami.

A kdo a kdy vynalezl dynamit?

Dynamit vynalezl švédský chemik Alfréd Nobel v roce 1866, patent získal v roce 1867. Slovo pochází z původně Nobelem navrženého názvu Kieselgur-dynamite (Kieselgur je německy křemelina, dynamite řecky plná síly), byl také zpočátku dodáván jako Nobelův výbušný prach.
Jak zemřel Nobel?
října 1833 Stockholm – 10. prosince 1896 Sanremo) byl švédský chemik a vynálezce dynamitu.
...
Alfred Nobel
Narození21. října 1833 Stockholm, Švédsko
Úmrtí10. prosince 1896 (ve věku 63 let) Sanremo, Italské království
Příčina úmrtíkrvácení do mozku
Místo pohřbeníSeverní hřbitov (od 1896; 59°21′22″ s. š., 18°1′56″ v. d.)

Kdo to byl Nobel?

Alfred Nobel je zakladatelem fondu, z něhož je každoročně udělována Nobelova cena za fyziku, chemii, lékařství, literaturu, mírové snahy a od roku 1969 za ekonomii, považovaná za nejvyšší ocenění, jakého se může umělci, vědci nebo státníkovi dostat.

By Recha

Similar articles

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?

    Building Information Modeling nebo také Building Information Management je zkratka anglického termínu. Do češtiny se obvykle překládá jako Informační modelování budov. Takzvané digitální dvojče budovy vzniká v procesu spolupráce specialistů.

  • Co znamená zkratka cis?

    Lidé, jejichž pohlavní identita odpovídá pohlaví, které jim bylo přiděleno při narození, se označují jako cisgender. Není to totéž co termín trans.

  • Co to znamená CSS?
  • Co znamená znacka NFC?
  • Co znamená NFC u Huawei?
  • Co znamená SPF 50?
Co znamená zkratka MP3? :: Co je to DVD R?
Užitečné odkazy