Domovská stránka > C > Co Je To Dvd R?

Co je to DVD R?

Disk DVD+R je zapisovatelný formát disk typu DVD podobný CD-R a DVD+R. Na disk DVD-R lze data zapsat pouze jednou a poté budou na disku trvale uložena. Na tento disk nelze data zapsat podruhé.

Přečtěte si více

Někdo se také může ptát, kde vzniklo cd?

První CD bylo vyrobeno v srpnu roku 1982 v Hannoveru v první továrně na výrobu lisovaných CD, byla na něm vylisována Alpská symfonie Richarda Strausse. Masová výroba pak byla zahájena 17. srpna 1982. Použití pro uložení dat rychle následovalo.
Navíc, kolik se vleze na dvd?
Kapacity nosičů DVD-ROM se pohybují od 4,7 GB do 17 GB. Současná zapisovatelná / přepisovatelná média (ať DVD+R či DVD-R) uvádějí kapacitu 4,7 GB. Objem dat, který na ně zapíšete, je však 4,38 GB (vysvětlení je níže).

Navíc, jaký je rozdíl mezi cd a dvd?

Základní rozdíl mezi CD a DVD je v tom, že CD má pouze jeden polykarbonátový disk, zatímco DVD je slepen ze dvou. Ten nejdůležitější rozdíl, který oceníte při ukládání dat, je samozřejmě v kapacitě média. Ta je dána hustotou drážek na polykarbonátovém kotouči.
Kdo vymyslel Audiokazetu?
Audiokazeta/Vynálezci

Kdo je vynálezce dynamitu?

Dnes je křemelina nahrazena porézními látkami s přídavkem ledku a nejméně s 6 % nitroglycerinu. Alfred Nobel získal patent na dynamit v roce 1867. Vynález dynamitu omlouval Alfred Nobel celkem právem jako dobrodiní, jímž chtěl lidstvu poskytnou spolehlivou a bezpečnou důlní třaskavinu.
Následně, jak se jmenoval první český přehrávač cd?
První přehrávač hudebních kompaktních disků se jmenoval Sony CDP-101 a funkčně se příliš nelišil od současných přehrávačů. Pro český socialistický trh byl důležitý přehrávač Tesla MC 900, který od roku 1985 licenčně z dovezených dílů montovali v továrně Tesly v Litovli - technicky šlo o přehrávač Philips CD204.

Můžete se také zeptat, jak funguje cd?

Laserový paprsek prochází nejprve hranolem s polopropustným zrcadlem. To ho propustí jen jedním směrem, zpět již neprojde a bude odražen. Paprsek se dostává do fokusačního systému, kde je soustavou čoček zaměřen na povrch disku. Povrch disku CD je opatřen odrazivou vrstvou, která způsobí odraz laserového paprsku zpět.
Někdo se také může ptát, jaký je rozdíl mezi kompaktními disky pro vypalování cd r a cd rw?
Média CD-RW (Compact Disk ReWritable) mají všechny vlastnosti jako CD-R, navíc však umožňují smazání jejich obsahu a nahrání nového. Počet takových přepisů (rewrite) se uvádí kolem 1000.

Kde koupit prazdne CD?

Prázdná CD média | DATART.

By Mallon Jimenez

Co to znamená CD? :: Kdo je zakladatelem rané římské republiky?
Užitečné odkazy