Domovská stránka > K > Kdo Zabil Krakena?

Kdo zabil Krakena?

Osud Davyho Jonese podle filmu

I když nakonec dostal Jacka do Říše Davyho Jonese Kraken, Jack zatím spolu s přáteli pátral po srdci Davyho Jonese a muž jménem James Norrington jej lstí odnesl vůdci Východoindické společnosti, Beckettovi, a ten Davyho Jonese i s Bludným Holanďanem ovládal a donutil ho i zabít Krakena.

Přečtěte si více

Související článek

Koho zabil Achilles?

Syn bohyně Thetis a krále Pélea byl vychován kentaurem Cheironem. Pomstil smrt svého milence Patrokla tím, že zabil nejmocnějšího obránce Tróje. Zemřel na následky zásahu šípem do paty, což bylo jeho jediné zranitelné místo.

Který příběh řecké mytologie popisuje podsvětí?

Starověké Řecko

Vládne jí bůh Hádés, bratr Dia, se svou ženou Persefonou. Na začátku vstupu do podsvětí projde duše kolem trojhlavého psa Kerbera, který do říše mrtvých nepustí nikoho živého. Duše poté potká převozníka Charóna, kterému musí zaplatit dvěma mincemi. Převozník ji převeze přes řeku Styx.
Jak Perseus zabil Medusu?
Athéna mu dala meč z adamantinu a štít tak lesklý, že přes něj lze pozorovat Medusu, od Nymf dostal kouzelnou mošnu, od Hermése okřídlené boty a od Háda získal helmu neviditelnosti. Díky těmto darům dokázal Perseus zabít Medusu, získat její hlavu i uletět jejím sestrám.

Můžete se také zeptat, kdo je otec dia?

Zeus (genitiv Dia) je znám coby nejvyšší bůh starověkých Řeků. Byl nejmladším synem Titána Krona a jeho manželky Rhei. Byl zakladatelem třetí generace bohů.
A další otázka, kdo zabil medúzu?
Když ji později zabil Perseus, měl ku pomoci okřídlené sandály a kouzelnou přilbu, která ho učinila neviditelným. Na Medúsu zaútočil z výšky, díval se na její odraz ve svém štítu, který nastavil jako zrcadlo, a usekl jí hlavu. Po její smrti vyskočil z jejího těla obr Chrýsáór a okřídlený kůň Pégasos.

Jak se jmenovala Diova žena?

Héra (řecky Ἥρα) je nejvyšší starověká řecká bohyně, ochránkyní rodiny, patřící do olympské dvanáctky. Je sestrou a zároveň manželkou Dia a patronkou manželství a zrození. Její otec Kronos ji snědl z obavy před povstáním svých dětí.
Jak vypadal Zeus?
Zeus byl bezstarostným bohem, který se rád smál hlasitě, vedle toho však byl považován za velmi moudrého, spravedlivého, milosrdného a obezřetného. Byl také nepředvídatelný - nikdo nebyl schopen odhadnout rozhodnutí, která učiní. Dokázal se i snadno rozhněvat, což mohlo být velmi destruktivní.

Koho unesl Zeus?

Európa, též Európé (latinsky Europa) byla v řecké mytologii dcera týrského krále Agénora (v Ovidiových Proměnách zvána Agénorovna) a jeho manželky Télefassy. Fénickou princeznu, podle které byl pojmenován kontinent Evropa, unesl král bohů Zeus proměněný v býka na Krétu.
Můžete se také zeptat, kolik bylo muž sester apollónových?
Odpověď však svou moc rozdělenu a chránily všechna umění. Jména devíti múz uvádí Hesiodos ve svém Zrození bohů. KLEIÓ, KLIO - múza dějepisu, historie; podle některých pověstí byla matkou Apollónova miláčka HYAKINTHA, byla zobrazována s vavřínem ve vlasech a s polootevřeným pergamenovým svitkem v ruce.

Někdo se také může ptát, jak vznikly titáni?

Titan objevil v roce 1791 farář a amatérský chemik William Gregor v minerálu ilmenitu. Izolován v čistém stavu byl až v roce 1910 redukcí TiCl4 pomocí sodíku. Patří mezi hojně rozšířené prvky v zemské kůře, jeho obsah je cca 0,63 %.

By Renfred

Kdo je šťastný člověk? :: Jaká technologie byla vynalezena v 90 letech?
Užitečné odkazy