Domovská stránka > J > Jak Zobrazit Výkon Procesoru?

Jak zobrazit výkon procesoru?

Nejprve klikněte pravým tlačítkem myši na prázdné místo na hlavním panelu. Z kontextové nabídky vyberte volbu »Spustit Správce úloh«. V okně, které se objeví, zvolte kartu »Výkon«, kde můžete vidět využitou paměť a zatížení procesoru.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zobrazit telefon v iTunes?

Pokud máte systém Windows nebo macOS Mojave, vaše zařízení se zobrazí v levém horním rohu okna iTunes. Pokud své zařízení v počítači nevidíte, přečtěte si, co dělat. Pokud máte k počítači připojeno více než jedno zařízení, klikněte na ikonu zařízení.

Jak otevřít procesor?

Program msconfig spustíte ve Windows například pomocí klávesové zkratky Win + R: do pole "Otevřít" zadejte msconfig. Spustí se vám okno konfigurace systému. Nejprve se můžete podívat, zda počítač využívá naplno výkon procesoru při startu. Klikněte na záložku "Spuštění počítače" a vyberte "Upřesnit možnosti".
Jak zjistit teplotu VRAM?
MSI Afterburner: Měření teploty PC komplexně a zdarma

Je jím také možné (u moderních karet) ovládat otáčky ventilátoru grafické karty nebo provést přetaktování GPU a VRAM – to však doporučuji jen zkušeným uživatelům. MSI Afterburner je volně dostupný pro měření teploty PC.

Jak chladit grafickou kartu?

Co dělat v případě integrované grafické karty v procesoru:
  1. Vybrat dostatečně výkonný chladič CPU.
  2. Zajistit airflow (proudění vzduchu) v PC skříni.
  3. Velmi pomůže Delid procesoru a případná aplikace tekutého kovu mezi IHS a chladiče.
  4. U silných modelů typu RTX 2080 Ti zvážit vodní chlazení pomocí fullcover VGA bloků.
Co je GPU v PC?
Grafický procesor (Graphics Processing Unit, GPU) je součástí vykreslovacího systému grafických karet. Jedná se o specializovaný procesor, který rychle provádí příkazy ke zpracování a zobrazení obrazu.

Související článek

Jak je důležitá frekvence procesoru?

Čím rychleji jednotlivá jádra pracují, tím rychleji mohou zpracovat úlohu. Úplnou stálicí jsou dvoujádrové procesory Inter Celeron, Intel Pentium, Intel Core i3 aAMD řady E. Je možné si s nimi vystačit při práci na internetu nebo při sledování filmu.

Následně, jak zjistím zatížení grafické karty?

Až doposud jsme kvůli sledování vytížení GPU museli využívat nástroje třetích stran, to se nyní změní. Podle posledního Insider Preview sestavení operačního systému Windows přibude záložka využití grafické karty do správce úloh. Funkce by se měla objevit v nejbližších aktualizacích OS a dostupná bude všem uživatelům.
Co je MSI Afterburner?
MSI AFTERBURNER MSI Afterburner je nejpoužívanější software pro grafické karty z dobrého důvodu. Je spolehlivý, funguje pro jakoukoli kartu (i jinou než od MSI), poskytuje vám plnou kontrolu, umožňuje vám sledovat hardware v reálném čase a to nejlepší: je zcela zdarma!

Jak zabránit přehřívání notebooku?

Pořiďte si chladicí podložku – chladicí podložka buď aktivně chladí pomocí externích větráků, nebo alespoň notebook vyzvedne a umožní snazší cirkulaci vzduchu a lepší vlastní chlazení. V každém případě je chladicí podložka asi nejpraktičtější pomocník při problémech s přehříváním notebooku.
Co dělat když se mi přehřívá počítač?
Udělejte něco proti přehřívání
  1. Vyčistěte počítač od prachu.
  2. Zajistěte pořádné větrání
  3. Zkontrolujte, jestli fungují ventilátory.
  4. Dolaďte chladiče.

Jak snížit výkon počítače?

Doporučuji úplně vypnout „Use throttling (ODCM)". Toto nastavení je u každého ze 4 zmiňovaných profilů zvlášť. Throttling je funkce CPU od Intelu, která posílá do procesoru v případě přehřátí či nedostatečného množství energie v baterii prázdné cykly a tím by ho měla ochladit a snížit tím spotřebu.

By Seena Challenger

Similar articles

Jak zjistit že mám teplotu? :: Jak zjistit teplotu komponentu?
Užitečné odkazy