Domovská stránka > J > Jak Zjistit Teplotu Komponentu?

Jak zjistit teplotu komponentu?

CPUID HWMonitor (stáhnout)

Tento software nabízí komplexní měření teploty všech komponentů. Je tedy ideálním nástrojem pro měření teploty procesoru a grafické karty. Kromě toho ukazuje i spoustu dalších informací, jako je procento zatížení a napětí komponentů, rychlost větráků apod.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zjistit co je na SD kartě?

Pokud na domovské obrazovce stisknete tlačítko nabídky, vyberte nastavení z nabídky. To se může jmenovat jinak, například Paměť telefonu nebo podobně. Zde se zobrazuje celkové a volné místo ve vnitřní paměti telefonu.

Jak sledování teploty procesoru?

Core Temp: měření teploty procesoru

Nástroj Core Temp vám zobrazí aktuální teplotu procesoru. Důležité je sledovat údaj, označený Tj. Max. Zobrazuje hodnotu, na kterou se ještě procesor může zahřát, než ho systém sám od sebe začne brzdit nebo vypne tepelná pojistka.
Kde najdu CPU?
Ty nejzákladnější informace týkající se hardwarové konfigurace vašeho počítače najdete v Ovládacích panelech operačního systému Windows 10. Naleznete zde údaje o typu a rychlosti CPU, dále je zde velikost nainstalované operační paměti RAM a verze operačního systému.

Jaká má být teplota CPU?

Při nízkém zatížení by se teplota procesoru měla pohybovat mezi 30 a 50 °C. Při vysokém zatížení, tedy při provozování výpočetně náročných aplikací, vzroste teplota u některých procesorů až na 95 °C. Pomocí programu SpeedFan však můžete v takovýchto případech zvýšit rychlost ventilátoru a snížit tak teplotu CPU.
A další otázka, jak změřit teplotu grafické karty?
Obvyklá teplota grafické karty se pohybuje kolem 30–50 stupňů v případě, kdy počítač nemusí zpracovávat graficky náročné úkoly. Teplotu grafické karty si můžete snadno ověřit pomocí malého diagnostického nástroje GPU-Z. Dokud se grafická karta v klidovém stavu nezahřívá na více než 60 stupňů, je všechno v pořádku.

Související článek

Jak zjistit PUK SIM karty T Mobile?

Svůj původní PIN a PUK kód najdete v uvítacím dopise nebo na plastovém obalu, který jste od nás obdrželi. PUK kód najdete v sekci Můj T-Mobile v části Smlouva.

Jak zjistit teplotu SSD?

Například Kingston poskytuje nástroj s názvem SSD Manager, který umožňuje měnit různá nastavení SSD, sledovat stav SSD a najít další důležité informace o SSD. Kromě nástrojů od výrobců SSD existuje řada aplikací třetích stran, které monitorují stav, výkon a teplotu SSD.
A další otázka, jakou teplotu má mít grafická karta?
Podle testu Fullmark grafické karty mají GPU Nvidia průměrnou teplotu asi 70 až 85 stupňů Celsia. Další studie kromě toho ukazuje, že klidová teplota grafické karty se obvykle pohybuje v rozmezí 30–40 ° C a při zatížení může být 60–85 ° C. U špičkových grafických karet je maximální teplota GPU mezi 95-105 ° C.

Jak snížit teplotu grafické karty?

Chlazení GPU je sice možné vylepšit přechodem na chlazení kapalinou, ovšem toto řešení patří mezi ta pokročilejší a také nákladnější, pokud se něco nepovede. Většina uživatelů nechává chlazení GPU tak, jak je, a zaměřuje se na vylepšení chladiče CPU, což ostatně doporučujeme i vám.
Navíc, jak snížit teplotu procesoru u notebooku?
Testy totiž prokázaly, že teploty nad 60 °C (u pevných disků nad 50 °C) výrazně snižují životnost jednotlivých komponent. Proto se vyplatí používat speciální podložky, které zajišťují dokonalé proudění vzduchu. Ty dokážou díky výkonnému vestavěnému chladiči snížit teplotu notebooku až o 10 °C.

Jak zjistit stav procesoru?

Vedle výkonu počítače nás často zajímá i efektivita chlazení, otáčky ventilátorů či provozní napětí procesoru. Dobrým monitorovacím prostředkem je v tomto případě software HWMonitor, který nám v přehledné tabulce zobrazí všechny známé hodnoty v reálném čase a také hodnoty minimální a maximální.

By Volnak

Similar articles

  • Jak zjistit heslo z cookies?

    Potřebujete vědět, zda jsou hesla pro danou webovou stránku uložena v prohlížeči, nebo zda webová stránka ukládá soubory cookie za vás. Příkaz Nástroje | Možnosti slouží ke zjištění potřebných informací pro všechny webové stránky.

  • Jak zjistit heslo na Windows 10?

    Způsob, jakým jsme přejmenovali původní soubor, způsobí, že pokud na přihlašovací obrazovce klikneme na ikonu Usnadnění přístupu, spustí se CMD. Zde lze zadat příkaz control userpasswords2. Zobrazí se seznam uživatelských účtů. Pokud máte v počítači heslo, klikněte na tlačítko resetovat heslo.

  • Jak zjistit realnou rychlost internetu?

    Pomocí speedmetru můžete změřit rychlost internetu ve vaší domácnosti. Test ping ukazuje rychlost připojení mezi dvěma zařízeními.

  • Jak zjistit vytížení Wi-Fi?

    Sledování bezdrátové sítě je jedním z nejjednodušších způsobů, jak to zjistit v systému Windows. Program je třeba stáhnout, rozbalit a spustit. Po spuštění začne skenovat vaši síť. Vlevo dole se nachází nápis skenování.

  • Jak zjistit predplatne?
  • Jak zjistit aktualni polohu?
  • Jak zjistit SMTP heslo?
  • Jak zjistit IMEI Motorola?
Jak zobrazit výkon procesoru? :: Jak se připojit k TP Link?
Užitečné odkazy