Domovská stránka > C > Co Se Nachází Na Základní Desce Počítače?

Co se nachází na základní desce počítače?

Do základní desky se instaluje procesor, paměti a rozšiřující karty, připojují se k ní také disketové mechaniky, pevné disky a další zařízení. Základní desky se od sebe liší například svou velikostí nebo tím, jaké procesory a paměti se do nich mohou instalovat, jaké mají uspořádání, komponent a podobně.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se dostat do počítače když jsem zapomněl heslo Windows 7?

Chcete-li otevřít Ovládací panely, použijte nabídku Start a poté přepněte na položku Uživatelské účty. K obnovení hesla potřebujete flash disk a disketu. V novém okně se otevře průvodce pro vytvoření resetovací diskety.

Jak poznat že odešla základní deska?

Selhání Power LED : Jasnou indikací problému základní desky je to, že nesvítí kontrolka napájení. V případě že tato LED dioda nesvítí po spuštění počítače, pak zkontrolujte, zda je k desce správně připojen napájecí kabel. Proto musíte počítač otevřít a ověřit, zda je konektor s názvem »POWER+« a »POWER-«.
Následně, co je to motherboard a jaké má základní součástí?
Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je propojit jednotlivé součástky počítače do fungujícího celku a rozdělit jim elektrické napájení, které základní desce poskytne zdroj.

Jak zjistit chipset?

Nástroj Systémové informace ve Windows

Vyvoláte ho pomocí stisku kláves [Windows]+[R] a příkazu »msinfo32«. Příkaz potvrdíte klávesou [Enter]. Příkaz »msinfo32« můžete napsat také do pole pro hledání.
Jak zjistit co mám v počítači?
Otevřete nabídku Start. Zadejte na klávesnici, popřípadě vyhledejte položku Ovládací panely. V okně Ovládací panely vyhledejte odkaz Systém a zabezpečení a klepněte na něj. Po zobrazení stejnojmenného okna vyhledejte a následně klepněte na odkaz Systém nebo na odkaz Zobrazit velikost paměti RAM a rychlost procesoru.

Související článek

Co je definováno jako základní velikost Boxového modelu CSS?

Velikost boxuCSS určuje, zda se do šířky a výšky prvku započítává výplň a ohraničení. Výplň a rámeček nejsou zahrnuty do šířky. Existuje výchozí hodnota. Šířka a výška jsou určeny obsahem.

Když to vezmeme v úvahu, co je to slot v počítači?

Slot je rozhraní pro připojení například procesoru, rozšiřujících karet, grafických karet, speciálních modulů apod.
Pokud jde o toto, jak vybrat základní desku do pc?
Výběr základní desky by se primárně měl orientovat podle zvoleného procesoru, operační paměti a množství slotů pro zapojení dalších komponentů, jako jsou grafická karta, pevný disk apod. S tím souvisí také plánované využití.

Které komponenty jsou běžné integrované na základní desce?

Typická základní deska umožňuje zapojení procesoru a operační paměti.
...
Super I/O čip
  • Obsluha disketové mechaniky.
  • Paralelní port (obvykle pro připojení tiskárny)
  • Jeden nebo více sériových portů
  • Obsluha klávesnice a myši na portu PS/2.
  • teplotní čidla a snímání rychlosti ventilátorů
A jak poznat že odešel zdroj?
Jednoduše překlenete na konektoru, který se zapojuje do základní desky - zelený a černý drát. Zapojíte zdroj do klasické sítě. Pokud se rozběhne ventilátor měl by být váš zdroj v pořádku.

Můžete se také zeptat, jak poznat že odchází zdroj?

Příznaky vadného zdroje jdou poznat slyšitelným praskáním nebo syčením kondenzátorů, ale samozřejmě také samovolným vypínáním PC a pod. . 7-8 let už je dle mého názoru na PC zdroj celkem dost, pokud je PC aktivně využíván každý den. Ale pokud nepozoruješ zatím žádné problémy, tak není nutno jej zatím měnit :) .

By Erek Heckbert

Similar articles

Jak zjistit stav grafické karty? :: Co má za úkol síťová karta?
Užitečné odkazy