Domovská stránka > C > Co Je To Charakterizace?

Co je to charakterizace?

Charakterizace je přiřazení fyzických, emocionálních a osobnostních znaků fiktivní povaze v příběhu. Provádí se dvěma způsoby: přímo a nepřímo. Přímá charakterizace nastává tehdy, když autor nebo vypravěč přímo popisuje znaky charakteru.

Přečtěte si více

A co to je charakteristika knihy?

Anotace – Wikipedie

ad-, k a notare, poznamenat) znamená pomocnou nebo dodatečnou, obvykle písemnou informaci, přidanou k nějakému dokumentu (textu, obrazu, filmu atd.) a vztahující se k němu.
Co je hlavní postava?
Protagonista je v původním významu představitel hlavní herecké role, metaforicky i vedoucí osobnost, hlavní či klíčová postava nějaké události (kulturní protagonista), děje, románu nebo filmu. Jeho opakem je antagonista, hlavní záporná postava.

Jak vypadá charakteristika?

Charakteristika se zpravidla dělí na charakteristiku vnější (tedy popis toho, co vidíme, jak postava vypadá) a charakteristiku vnitřní (popis toho, co na první pohled vidět tak úplně nemůžeme, tedy popis vlastností). Aby si čtenář mohl postavu co nejlépe představit, je vhodné začít vnější charakteristikou.
Navíc, co má obsahovat charakteristika osoby?
Charakteristika vystihuje povahu člověka, ale někdy i zvířete nebo věci. Hlavním rozdílem je, že popis zachycuje znaky vnitřní – duševní: temperament, zájmy, nadání, schopnosti, povahové vlastnosti, a to vše v jednání a ve vztahu k jiným lidem.

Co patří do charakteristiky?

Co je to charakteristika

Charakteristika je popisný slohový útvar, který se týká především osob. Zaměřuje se tedy na duševní vlastnosti (povahové rysy, schopnosti, zájmy). Duševní vlastnosti člověka se projevují ve vztahu k lidem, v jednání a ve vztahu k práci, a proto i tyto údaje patří do správné charakteristiky.
Jak na charakteristiku?
Při psaní charakteristiky osoby se vám nejvíce budou hodit přídavná jména, slovesa (ve spojení s podstatnými jmény) a přirovnání. Popis by měl být zároveň logický a květnatý, aby čtenář nabyl dojmu, že ji zná stejně dobře jako vy a sám by o ni dokázal vyprávět dál, aniž by ji kdy poznal osobně.

A co je to vnitřní charakteristika?

Charakteristika vystihuje povahové vlastnosti člověka. Tzn. zachycuje jeho chování, jak mluví, jak jedná, vztah k lidem a k práci, vztah k sobě, zájmy, schopnosti = to vše je charakteristika vnitřní.
Co je předsádka knihy?
předsádka – je dvojlist (pevnějšího papíru), který spojuje knižní blok s deskami knihy. V knize je předsádka přední a zadní. Je prázdná, může však být potištěna ilustrací. přídeští – je jeden z listů předsádky, který je nalepený na deskách (zakrývá surovou vnitřní stranu desky), je přední a zadní.

Můžete se také zeptat, jak napsat svojí charakteristiku?

Začal bych těmi kladnými. Za svoji nejlepší vlastnost považuji to, že se dokáži vžít do role někoho jiného a pomoci mu. Dále se snažím být přátelský, nebojím se komunikace s lidmi a rád jsem ve společnosti. Baví mě lidem pomáhat a podle mého názoru jsem i vtipný.

By Jordana

Co to je přímá a nepřímá charakteristika? :: Jak rozjet nový počítač?
Užitečné odkazy