Domovská stránka > C > Co Je To Elektroodpad?

Co je to elektroodpad?

Elektroodpad je odpad ve formě elektrospotřebičů a jejich částí, elektrických a elektronických součástek. Elektroodpad je oddělen od komunálního a směsného odpadu a má stanovena jiná pravidla jeho sběru, likvidace a nakládání s ním. Do systému zpětného odběru elektroodpadu jsou zahrnuty jen vybrané výrobky.

Přečtěte si více

Kam s nefunkcni Sekackou?

Existuje několik možností. První napadne asi každého – stroj nebo spotřebič může odnést na sběrný dvůr. Druhá je, že jakmile si člověk půjde třeba pro novou sekačku, může zároveň přinést do prodejny tu starou. Ten, kdo mu ji prodává, je povinen si od něj starou vzít.
Jak odvezt pracku?
Větší elektrospotřebiče je možné odevzdat ve sběrný dvorech. Společnost REMA Systém nabízí občanům bezplatný svoz elektroodpadu přímo z domácnosti. Nechat odvézt si můžete například starou pračku, ledničku, televizi či vysloužilou autobaterii. Menší elektrospotřebiče je nutné zabalit do krabice.

A kam se starou televizi brno?

Můžu ji odevzdat na sběrné středisko? Ano, starou televizi na sběrné střediko můžete přinést. Pro další materiálové využití je vhodné televizi nerozebírat a odevzdat ji kompletní.
Když to vezmeme v úvahu, jaký windows na starý počítač?
Minulý týden začala společnost Microsoft nabízet svůj nejnovější operační systém Windows 10. Majitelé strojů se staršími sedmičkami a osmičkami mohou na novinku přejít zadarmo.

Následně, jak zrychlit starší notebook?

Práci zdržují také pevné disky. I tento problém je ale možné vyřešit pořízením takzvané SSD jednotky. Ta neobsahuje žádné pohyblivé součástky, díky čemuž je proti klasickým diskům daleko rychlejší. To je v praxi znát při otevírání a ukládání souborů, ale i při spouštění počítače.
Kde prodat starý notebook?
U nás v BazarCom.cz Opletalova 15, Praha 1, vykoupíme váš starý / použitý notebook a peníze dostanete v hotovosti již do 30 minut! Nabízíme také výkup notebooků na protiúčet. Co to je? Jednoduše přinesete váš zánovní či starší notebook k nám a odejdete s novým výhodněji!

Pokud jde o toto, kde vyhodit starou žehličku?

Když však potřebujete vyhodit starý mobilní telefon, rozbitou nabíječku, fén, žehličku, nebo rychlovarnou konvici, víte kam s ní? Odpověď je jednoduchá – do červeného kontejneru na drobné elektro ASEKOL.
Někdo se také může ptát, kam vyhodit drobne elektro?
Cokoli, co ke svému provozu potřebuje elektrickou energii vyhazujte do kontejnerů na drobný elektroodpad, odvážejte do sběrných dvorů nebo využívejte zpětného odběru při nákupu nových elektrospotřebičů.

Kam vyhodit staré žárovky?

LED žárovky, lineární a kompaktní zářivky nebo úsporné žárovky se odevzdávají ve sběrných místech. Určitě máte nějaké v okolí, bývají to obecní úřady, prodejny elektro nebo sběrné dvory. Mapu sběrných míst naleznete na stránkách společnosti Ekolamp. Halogenové ani vláknové žárovky však není třeba třídit.

By Russi

Kam zapojit sitovy kabel? :: Kam vyhodit elektrospotřebiče?
Užitečné odkazy