Domovská stránka > K > Kam Vyhodit Elektrospotřebiče?

Kam vyhodit elektrospotřebiče?

Elektrospotřebič dokonce můžete odložit i u jiného prodejce elektroniky, ne jen u toho, kde kupujete nový produkt (podobně je tomu například u třídění pneumatik). Další možností, jak ekologicky vytřídit elektrospotřebič, je odvézt ho do sběrného dvora.

Přečtěte si více

Související článek

Jak někoho vyhodit z Netflixu?

1. Přejděte do sekce účtu a klikněte na možnost odhlášení ze všech zařízení.

Navíc, co se starým monitorem?

Elektrospotřebič dokonce můžete odložit i u jiného prodejce elektroniky, ne jen u toho, kde kupujete nový produkt (podobně je tomu například u třídění pneumatik). Další možností, jak ekologicky vytřídit elektrospotřebič, je odvézt ho do sběrného dvora.
Někdo se také může ptát, jak se zbavit staré elektroniky?
Zákon: odpad likvidovat ekologicky

Na jedné straně ukládá výrobcům a dovozcům povinnost postarat se o svoje výrobky po skončení jejich životnosti. Spotřebitel tak může vzít svůj starý spotřebič a bezplatně ho odevzdat k recyklaci ve sběrném dvoře, v obchodě, kde jej koupil, nebo na jednom z mnoha dalších sběrných míst.

Následně, jak oživit starý notebook?

5+1 tip, jak mít svůj starý notebook zase jako nový
  1. Tip 2: Obnovte tovární nastavení Notebook může někdy zbytečně zpomalovat i prosté zahlcení daty a programy.
  2. Tip 3: Vyměňte HDD disk za SSD.
  3. Tip 4: Optimalizujte software.
  4. Tip 5: Přidejte RAM.
Kam s elektroodpadem?
Elektrospotřebiče se nesmí vyhazovat do popelnice, ale můžete je odevzdat např. přímo na prodejně, při nákupu nového přístroje. Dále můžete starý elektrospotřebič odvést do sběrného dvora, které má většina obcí, nebo vhodit do speciálního kontejneru, který je určen pro sběr elektroodpadů.

Související článek

Jak někoho vyhodit z Wi-Fi?

Nejjednodušší způsob, jak změnit heslo, je použít ho v počítači. Všechna zařízení budou odpojena. Každý bude muset zadat nové heslo.

Lidé se také ptají, kam vyhodit fritovací hrnec?

Oleje a tuky z fritovacích hrnců končí stále často v kanalizaci. Věděli jste ale, že patří do odděleného sběru odpadu? Máme na ně i nádoby, kde můžete oleje vytřídit.
Kam vyhodit holící strojek?
Šetrnější variantou jsou holítka kovová, tedy klasické ruční holicí strojky s výměnným břitem, nebo elektrické holicí strojky, které vydrží léta – ty patří do elektroodpadu.

Můžete se také zeptat, jak vyhodit pocitac?

Využijte kolektivní systém a zpětný odběr elektrozařízení

V praxi to znamená, že starý počítač zaneste prodejci elektroniky, který je zapojený do kolektivního systému (Asekol, Ekolamp, Elektrowin atp.) nebo navštivte sběrný dvůr ve vašem městě. Bezplatně od vás počítač převezmou.
Následně, co se starým vysavačem?
Drobné elektro vyhoďte do speciálních červených kontejnerů ASEKOL k tomu určených – zařízení je pak bezpečně rozebráno a až 95 % se recykluje. Do červených kontejnerů se vejdou spotřebiče do rozměrů 40 × 50 centimetrů, ty větší odvezte do sběrného dvora. Nejbližší kontejner naleznete na www.cervenekontejnery.cz.

Můžete se také zeptat, co patří do kontejneru na elektroodpad?

Do červených kontejnerů patří
  • veškerá drobná elektrozařízení z kanceláře i z domácnosti (s výjimkou zářivek a autobaterií) např. počítače a jejich příslušenství, tiskárny, kalkulačky, audiotechnika, telefony, ruční nářadí, domácí spotřebiče...
  • baterie a akumulátory.

By Marte

Similar articles

  • Kam vyhodit notebook?

    Elektrospotřebič můžete odevzdat i v jiném obchodě s elektronikou, nejen v tom, kde si koupíte nový výrobek. Dalším způsobem, jak se zbavit elektrospotřebiče, je odvézt jej do sběrného dvora.

Co je to elektroodpad? :: Kam se lepí známka na dopis?
Užitečné odkazy