Domovská stránka > C > Co Je Dvoupásmový Router?

Co je dvoupásmový router?

Dvoupásmový router pracuje ve frekvenčních pásmech 2,4 GHz a 5 GHz. Nově přidané pásmo pro WiFi má možnost používat až 455 MHz, takže se i při větší šíři zabraného vysílacího kanálu jednotlivé domácnosti neruší. Zařízení v režimu AUTO snadno najdou volný kanál.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to switch a router?

Směrovač je z netechnického hlediska zařízení, které propojuje dvě sítě. Přepínač slouží k propojení počítačů do místní sítě. Různé funkce směrovačů a přepínačů si lze představit jako silnice spojující všechna města ve státě a jako hraniční přechody spojující různé země.

Navíc, jak zjistit jakou mám wi-fi?

Aplikace WiFi Analyzer (open-source) s tímto úkolem velmi dobře pomůže. V první řadě v nastavení vyberte, jaké frekvenční pásmo chcete zkoumat – 2,4 či 5 GHz. Následně pomůže záložka Channel rating, která proskenuje všechny kanály v našem okolí a ohodnotí je. Díky skóre snadno poznáme, ke které síti se máme připojit.
Pokud jde o toto, jak zapojit wi-fi?
Jediné dva kabely, které budete muset natrvalo zapojit, jsou napájecí (zapojte podle návodu) a kabel ze zásuvky od vašeho internetového poskytovatele. Ten zapojte do zdířky označené jako WAN, někdy také Internet. Než nastavíte bezdrátovou síť, bude potřeba k routeru připojit kabelem také počítač nebo notebook.

Jak změnit kanál na Wi-Fi routeru?

Přihlásíme se do administrace routeru, Login: admin – Heslo: admin (pokud nejde bude uvedeno v manuálu k routeru). Zvolíme položku Wireless Settings a zde zvolíme položku Channel kde nastavíme vybraný kanál (nejlépe 6, nebo 9). Poté nezapomeňte kliknout na tlačítko SAVE.
Jak správně nastavit Wi-Fi?
Je třeba dodržovat několik zásad:
  1. Router musí být vždy jen jeden.
  2. Všechny WiFi Access Pointy musí být ve stejné LAN.
  3. U kombinovaných zařízení (WiFi Router), použitých pro rozšíření WiFi pokrytí, musí být všechny funkce routeru (hlavně DHCP server) deaktivovány.

Související článek

Co to je router?

Počítačovou síť vytvářejí směrovače. Bez přístupu k internetu propojuje počítače mezi sebou. Počítačovou síť lze vytvořit pomocí jednoho zařízení, které umožňuje připojení k internetu.

Jak zjistit rušení Wi-Fi?

Aplikace Network Analyzer obsahuje základní sadu nástrojů, s jejíž pomocí můžete nejen zjistit, kdo ruší vaší Wi-Fi, ale také odhalovat vetřelce v síti a provádět mnohé další síťové testy a operace.
Navíc, jak změnit frekvenci wi-fi?
V internetovém prohlížeči si zadejte IP adresu routeru http://192.168.1.1/ a zobrazí se vám přihlašovací stránka. Pokud jste si v minulosti heslo neměnili, tak v továrním nastavení je jméno i heslo admin. Kanál změníte v kategorii Wireless a zde si v Channel zvolte požadovaný kanál. Změnu potom uložíte tlačítkem Save.

Co znamená varovani o soukromi u Wi-Fi?

Pokud se v nastavení Wi-Fi zobrazuje pod názvem sítě vašeho operátora upozornění „Varování o soukromí", vaše mobilní identita by mohla být odhalena, pokud by se vaše zařízení připojilo k nebezpečnému hotspotu předstírajícímu síť Wi-Fi vašeho operátora.
Jak nastavit SSID?
Postup konfigurace
  1. Přihlaste se do svého účtu Nebula: http://nebula.zyxel.com.
  2. Ujistěte se, že zařízení, která chcete použít, jsou registrována.
  3. Přejděte na Access Point > Configure > SSID.
  4. Chcete-li zobrazit všechny SSID a změnit jejich nastavení, klikněte na „Show all"
  5. Nastavte název a povolte SSID.

Jak nastavit router od UPC?

Shrnutí konfigurace: připojit nový wifi-router k UPC modemu, odpojit modem na několik minut od elektřiny, zkontrolovat firmware wifi-routeru, nastavit SSID, kanál a šifrování wifi, změnit heslo pro vstup do administrace, IP-adresu a heslo poznamenat na zadní stranu routeru.

By Argile Ethen

Similar articles

Jakou hustotu má litina? :: Jak vypnout 5g Wi-Fi?
Užitečné odkazy