Domovská stránka > J > Jak Daleko Poe?

Jak daleko PoE?

PoE = Power over Ethernet – jedná se u využití datového kabelu vedoucího k IP telefonu současně i k jeho napájení. Zjednodušuje se tak kabeláž na straně uživatele, kdy nasazením PoE odpadá nutnost použití samostatných napájecích adaptérů. Maximální vzdálenost pro nasazení PoE je 100 m.

Přečtěte si více

Související článek

Jak daleko dojede auto bez dobíjení?

Životnost alternátoru 150 až 250 tisíc kilometrů trvá přibližně sedm let. Podle některých mechaniků má životnost kratší.

Když to vezmeme v úvahu, jaký kabel pro poe?

Jaký je princip PoE

Napájení po ethernetovém kabelu podle specifikace IEEE 802.3af využívá standardní Category 5 (CAT-5) kabel. Přestože CAT-5 kabel obsahuje čtyři kroucené páry, pouze dva z nich se u sítí 10BaseT a 100BaseT používají pro přenos dat.
Co je to pasivní PoE?
Pasivní PoE využívá volné dráty v ethernetovém kabelu a po nich přivádí elektrickou energii do zařízení na vzdálené straně. Pozor! Nesnažte se kompenzovat úbytek napětí na dlouhém vedení eth. kabelu použitím nestandardního napájecího zdroje o vyšším jmenovitém napětí, než je doporučeno pro vaše aktivní zařízení.

Jak na PoE?

Pro PoE se využívá v zásadě dvou možných řešení:
  1. Napájení po volných nevyužitých párech v datovém kabelu (režim B). Napájecí páry jsou 4-5 a 7-8.
  2. Napájení „fantómovým" napětím mezi dvojicí aktivních párů vodičů, po kterých se současně přenášejí i data (režim A). Napájecí (a datové) páry jsou zde 1-2 a 3-6.
A další otázka, jak funguje poe injektor?
Takzvaný PoE injektor připojí napájecí napětí mezi páry 4–5 (modrý) a 7–8 (hnědý) a PoE extraktor na straně zařízení napětí z těchto vodičů odbočí k napájecími zdroji zařízení. Je to tedy stejné jako dříve popsaný režim B u standardizovaného PoE.

Související článek

Jak daleko má dosah Bluetooth?

Je to oblíbená technologie pro bezdrátovou komunikaci. Někteří lidé nejsou spokojeni s tím, že má dosah pouze kolem deseti metrů. Lze provést úpravy, které její dosah zvýší. Je to bezdrátová technologie, která dokáže přenášet hlas nebo data na krátkou vzdálenost.

Můžete se také zeptat, jak zapojit poe a lán?

Do černé krabičky do konektoru LAN zapojíš vstup routeru WAN. Drát z PoE vede na střechu, kde je umístěn WiFi klient poskytovatele internetu. Takto to přesně mám a wifi funguje, jenomže když dám kabel do wifi routeru LAN 1 a zapojím do stolního počítače, tak na stolním počítači nejde internet, ale wifi jede.
Jaký je rozdíl mezi UTP a FTP?
FTP kabel je určený do budov

UTP kabel se hodí do domácností a ke koncovým zařízením, STP kabel se hodí do elektroinstalací a průmyslových objektů.

Co je to STP kabel?

shielded twisted pair – stíněná varianta telekomunikačního kabelu z kroucených párů Signalizační tranzitní bod – router v signalizační síti.
Co je PoE Splitter?
PoE Splitter je jedinečné řešení pro napájení Ethernetových zařízení. Zařízení již není třeba napájet z externího zdroje, protože je možné jej napájet přímo z rozvodu počítačové sítě. Před zařízení stačí připojit PoE Splitter, který z Ethernetového kabelu vyvede napájení do standardního napájecího kabelu.

Co je hi PoE?

Technologii PoE - Power over Ethernet / napájení po Ethernetu - využijete všude tam, kde potřebujete napájet síťové zařízení a zdroj proudu není jednoduše k dispozici. Typicky jde o bezdrátové přístupové body, IP kamery, IP telefony...

By Jorry

Similar articles

  • Jak daleko má dosah Wi-Fi?

    Dobrou zprávou je, že připojená zařízení můžete zachytit až na vzdálenost 300 metrů, špatnou zprávou je, že signál bude velmi slabý a nespolehlivý.

  • Jak daleko doletí letadlo bez motoru?

    Letadlo klouzalo k hladině oceánu ve vzdálenosti 130 km od letiště. Letadlo ztrácelo každých 5 kilometrů 300 metrů výšky. Stačila by jediná chyba, aby letadlo přistálo na Azorských ostrovech.

  • Jak daleko televize od Gauce?

    Optimální vzdálenost je menší než 2,5násobek úhlopříčky. Pohodlná pozorovací vzdálenost je 2,5 m pro 40palcové, 2,75 m pro 48palcové a 3,2 m pro 55palcové televizory.

Jak na prezentací v PowerPointu? :: Kam umistit kvetiny?
Užitečné odkazy