Domovská stránka > m > Čím Je Nebezpečný Phishing?

Čím je nebezpečný Phishing?

Uživatel do něj zadá své přihlašovací jméno a heslo. Tím tyto údaje prozradí útočníkům, kteří je mohou zneužít (např. mu z účtu vykrást peníze nebo z jeho e-mailu rozesílat další podvodné e-maily). Obdobně může prozradit jiné citlivé (osobní) údaje, které pak útočníci mohou zneužít (např.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to Phishing?

Phishing je internetový podvod, při kterém se vás někdo snaží přimět, abyste mu poskytli své osobní údaje.

Co je to Phisher?

Phishing je typ internetového podvodu, při kterém se z vás někdo snaží vylákat osobní údaje.
Když to vezmeme v úvahu, jak vypada phishing?
Phishingový útok je pokus o krádež osobních údajů nebo prolomení online účtu s využitím podvodných e-mailů, zpráv, reklam nebo webů, které vypadají podobně jako stránky, které už používáte. Phishingový e-mail, který vás žádá o soukromé informace o vašem bankovním účtu, může například působit jako zpráva od vaší banky.

Co je to Fishing?

Aleš Miklík: Fishing je metoda podvodného lákání peněz z uživatelů internetu. Konkrétně se k tomu zneužívá e-mail, kdy vám dojde stránka, která se tváří jako přihlašovací stránka vašeho finančního ústavu.
A co je to smishing?
Smishing je forma phishingu. Jedná se také o podvodnou praktiku, která má za cíl vylákat z cílové osoby citlivé údaje, ale na rozdíl od phishingu využívá nejčastěji SMS.

Související článek

Co to je anti Phishing?

Program Anti-Phishing kontroluje odkazy, které otevíráte, i odkazy otevírané aplikacemi. Některé funkce aplikací tak mohou být blokovány. Když je funkce Anti-Phishing zapnutá, můžete vidět, kolik webových stránek bylo zkontrolováno.

Kam nahlásit podvodné emaily?

Nahlaste spam

Pomozte i ostatním uživatelům, aby případný podvodný email nedostali také a přímo z vašeho emailu pomocí tlačítka „nahlásit spam", tento email nahlaste. Tím zvýšíte šanci, že příště už do složky „Spam" spadne automaticky.
Jaký je odhadovaný podíl spamu na veškeré e-mailové komunikaci?
V únoru letošního roku se počet odeslaných spamů (formou e-mailů) odhadoval na 90 miliard za jeden jediný den. Nová studie ukazuje, že situace se ještě zhoršuje. Jen jeden z dvaceti příchozích e-mailů je z legitimního zdroje.

Jak nahlásit email?

Pokud narazíte na podezřelý e-mail, který od vás žádá osobní údaje, můžete ho nahlásit jako phishing.
  1. Na počítači otevřete Gmail.
  2. Otevřete e-mail od odesílatele, od jehož odběru se chcete odhlásit.
  3. Vpravo nahoře klikněte na ikonu možností .
  4. Klikněte na Oznámit phishing.
Navíc, jak zavirovat iphone?
Vzhledem k tomu, že operační systémy iOS a iPadOS běží v tzv. režimu sandboxu, ve kterém k sobě aplikace navzájem nemají přístup, tak je velmi obtížné iPhone či iPad nějakým způsobem zavirovat. Kdybychom však řekli, že to není možné, tak bychom samozřejmě lhali, jelikož v dnešní době je možné doopravdy všechno.

Jak ochránit iPhone před viry?

Avast Mobile Security pro iOS není jen obyčejná ochrana před viry a malwarem. Pomocí bezplatných a inovativních nástrojů navržených speciálně pro iPhone a iPad vás chrání pokaždé, když se připojíte k internetu.

By Som Didomenico

Similar articles

  • Co způsobuje Phishing?

    E-maily obsahují odkaz, který může na první pohled vypadat věrohodně, ale ve skutečnosti uživatele přesměruje na webovou stránku, kam útočník umístil vlastní formulář. Uživatel, který formulář vyplní, předá útočníkovi své přihlašovací údaje.

Kam nahlasit podvodnou SMS? :: Jak spamovat email?
Užitečné odkazy