Domovská stránka > C > Co Je To Phishing?

Co je to Phishing?

Phishing je typ internetového podvodu, při kterém se z vás někdo snaží vylákat osobní údaje.

Přečtěte si více

Související článek

Čím je nebezpečný Phishing?

Uživatel zadá své heslo. Útočníci mohou tyto údaje použít k odcizení peněz z jeho účtu nebo k odeslání podvodných e-mailů. Může odhalit i další citlivé údaje, které mohou útočníci využít.

Jak vypada Phishing?

Phishingový útok je pokus o krádež osobních údajů nebo prolomení online účtu s využitím podvodných e-mailů, zpráv, reklam nebo webů, které vypadají podobně jako stránky, které už používáte. Phishingový e-mail, který vás žádá o soukromé informace o vašem bankovním účtu, může například působit jako zpráva od vaší banky.
Můžete se také zeptat, co je phishingový útok?
Phishing (vyslovováno: fišing) je útok, který se pokouší ukrást vaše peníze nebo vaši identitu tak, že vás přiměje odhalit osobní údaje - například čísla kreditních karet, bankovní údaje nebo hesla - na webových stránkách, které se vydávají za legitimní.

Čím je nebezpečný Phishing?

Uživatel do něj zadá své přihlašovací jméno a heslo. Tím tyto údaje prozradí útočníkům, kteří je mohou zneužít (např. mu z účtu vykrást peníze nebo z jeho e-mailu rozesílat další podvodné e-maily). Obdobně může prozradit jiné citlivé (osobní) údaje, které pak útočníci mohou zneužít (např.
Někdo se také může ptát, co to je phisher?
Phishing je snaha počítačových podvodníků získat vaše citlivé osobní informace, jako jsou hesla, údaje o platebních kartách, rodná čísla nebo čísla bankovních účtů. Šíří se podvodnými emailovými zprávami nebo přesměrováním na falešné webové stránky.

Související článek

Co to je anti Phishing?

Program Anti-Phishing kontroluje odkazy, které otevíráte, i odkazy otevírané aplikacemi. Některé funkce aplikací tak mohou být blokovány. Když je funkce Anti-Phishing zapnutá, můžete vidět, kolik webových stránek bylo zkontrolováno.

Jak nazýváme kybernetický útok proveden formou podvodného e-mailů zaslaného klientům banky?

Phishing - Slovník pojmů - Vodafone.cz.
Jaký je typický znak phishingu?
Existuje řada varovných signálů, které vám okamžitě prozradí, zda je e-mail legitimní nebo ne. Patří mezi ně špatná e-mailová adresa odesílatele (podezřelá doména), špatná gramatika, naléhavá žádost o osobní citlivé údaje, příliš výhodná nabídka či oznámení o výhře.

Lidé se také ptají, jak nahlásit email?

Pokud narazíte na podezřelý e-mail, který od vás žádá osobní údaje, můžete ho nahlásit jako phishing.
  1. Na počítači otevřete Gmail.
  2. Otevřete e-mail od odesílatele, od jehož odběru se chcete odhlásit.
  3. Vpravo nahoře klikněte na ikonu možností .
  4. Klikněte na Oznámit phishing.
Navíc, jak chranit iphone?
Nainstalujte si VPN

Mezi jeden z nejnovějších a nejmodernějších způsobů, pomocí kterých se můžete nejen na internetu chránit, patří využití VPN. Zkratka VPN znamená Virtual Private Network, tedy virtuální soukromá síť.

Lidé se také ptají, jaký je odhadovaný podíl spamu na veškeré e-mailové komunikaci?

V únoru letošního roku se počet odeslaných spamů (formou e-mailů) odhadoval na 90 miliard za jeden jediný den. Nová studie ukazuje, že situace se ještě zhoršuje. Jen jeden z dvaceti příchozích e-mailů je z legitimního zdroje.

By Canice Hejl

Similar articles

  • Co způsobuje Phishing?

    E-maily obsahují odkaz, který může na první pohled vypadat věrohodně, ale ve skutečnosti uživatele přesměruje na webovou stránku, kam útočník umístil vlastní formulář. Uživatel, který formulář vyplní, předá útočníkovi své přihlašovací údaje.

Jak spamovat email? :: Jak funguje externí disk?
Užitečné odkazy