Domovská stránka > C > Co Prozradí Podání Ruky?

Co prozradí podání ruky?

„Ruka se podává mimo jiné i proto, že dlaň je jednou z nejcitlivějších částí těla. Proto skrze ni dobře vnímáme pocity druhého,“ říká Špaček. Blízkost kontaktu může prozradit nejistotu či nervozitu, na druhou stranu se dá zneužít k tomu, abychom svému partnerovi demonstrovali svou sílu či nadřazenost.

Přečtěte si více

Související článek

Jak vzniklo podání ruky?

Historie. Lze předpokládat, že stisk ruky pochází z pravěku, přestože první artefakty zobrazující stisk ruky pocházejí z 5. století před naším letopočtem. Podle různých zdrojů je stisk ruky mírovým gestem, které má oběma účastníkům ukázat, že jejich protějšek nedrží v ruce zbraň.

A další otázka, co se říká v kostele při podani ruky?

Od liturgické reformy provedené po druhém vatikánském koncilu spočívá pozdravení pokoje zpravidla v podání ruky těm, kdo stojí nejblíže, se slovy „pokoj s tebou" nebo „pokoj tobě", případně „pokoj Vám"; celebrant však při pozdravení pokoje neopouští kněžiště.
A kterou rukou se preje?
Ačkoliv se jedná o nejrozšířenější formu pozdravu na celém světě, lidé často chybují v její technice. Při podání ruky se díváme protistraně do očí, tváříme se přívětivě a podáváme ruku pravou ve svislé poloze, až když jsme v dostatečné vzájemné blízkosti (ideální vzdálenost 60-70 cm).

A další otázka, co vypovida stisk ruky?

Určitě jsme měli nepříjemný pocit, když nám někdo třásl rukou hodně dlouho. Naopak i velmi krátký stisk může být nepříjemný a může vypovídat o nedostatku nadšení, zájmu, trpělivosti nebo času.
Když to vezmeme v úvahu, kdo podává ruku při pohovoru?
První tedy podává ruku personalista. A to nejen proto, že je v dané situaci hostitelem, ale také se v tomto případě jedná o společensky významnější osobu. Ruka se nepodává protějšku, který má tzv. „plné ruce práce" či má své ruce jinak zaměstnány (tašky, kabelky, deštníky aj.).

Související článek

Co o váš prozradí barva oblečení?

Černá je víc než jen smutek a anarchismus. Rádi nosíme černou. Zelená pro choleriky a fialová pro sexuální dračice. Nosíte často fialovou? Bílá je nový začátek. Modrá je pro ženy v domácnosti. Existuje sebeironická žlutá.

Někdo se také může ptát, kdy podat ruku?

Při pozdravu si obvykle podáváme i ruku. Z hlediska etikety je situace trochu složitější při setkání osob opačného pohlaví. Pravidla totiž říkají, že zatímco muž jako první zdraví, žena jako první ruku podává. „Muž jenom pozdraví a čeká, zda mu žena podá ruku.
Lidé se také ptají, kdy se podava levá ruka?
Je obecně známo a přijímáno, že při vítání nebo loučení nabízí pravou ruku k pozdravu osoba společensky významnější, člověk dospělý nebo jen starší. Podání ruky levé je považováno za projev nevychovanosti, společenského odstupu, vzdoru nebo dokonce nepřátelství.

Když to vezmeme v úvahu, jak na pevný stisk?

Pokud nejste schopni shybovat bez trhaček, měli byste nejprve trénovat stisk v aktivním visu a zádové svaly zatím procvičovat s adekvátním závažím na kladce nebo lehčími variantami shybů. Naopak skvělou metodou, jak zlepšit sílu stisku a zapojit více svaly předloktí, je použití tlustšího úchopu.
Co se říká po cteni v kostele?
(slovo amen znamená „kéž se tak stane") Potom kněz pozdraví lid (může zvolit z více variant pozdravu): Milost našeho Pána Ježíše Krista, láska Boží a společenství svatého Ducha ať je s vámi se všemi. Lid: I s tebou. Po zahajovacím pozdravu může kněz několika slovy uvést věřící do slavení mešní liturgie.

Co se říká na mši?

Tradiční mše se skládá ze tří hlavních částí: části přípravné (neboli modliteb u stupňů oltáře), mše katechumenů, a mše věřících; nová mše se dělí na dvě části: bohoslužby slova, jejímž jádrem je předčítání biblických textů, a bohoslužby oběti, připomínající oběť, vzkříšení a stálou přítomnost Ježíše Krista.

By Burack

Similar articles

  • Co znamená pevny stisk ruky?

    Připomíná, že někteří lidé, od nichž by se očekávalo, že si podají ruku jako leklá ryba, se snaží prolomit svou pasivitu agresivním podáním ruky. Silný stisk odpovídá silné osobnosti.

Co patří do bohoslužby slova? :: V čem dělat vektorovou grafiku?
Užitečné odkazy