Domovská stránka > J > Jak Napsat E Knihu?

Jak napsat e knihu?

Psaní e-booků je dost podobné jako psaní blogových článků. E-booky se liší jen obsahem, zpracování je podobné, můžete upravovat text, přidávat ilustrace a fotky, ale u e-booku jde především o obsah. Po napsání knihy následuje ta těžší část a tou je distribuce a prodej. Prodejem myslím i výměnu za e-maily.

Přečtěte si více

Související článek

Jak správně napsat adresu k rukám?

Na prvním řádku se uvede název společnosti. Pokud chcete jméno osoby zvýraznit, můžete k ručičkám přidat její název.

Jak psát poznámky z knih?

Při psaní poznámek není snad nic jednoduššího, než změnit styl psaní na verzálky, neboli velká písmena. Tuto metodu lze využít především u psaní názvů knih, jmen apod. Já verzálky využívám vždy pro názvy knih. Když pak hledám ve svých poznámkách nějaké knihy, najdu je vždy rychleji, jelikož vím, jaký styl textu hledat.
Jak připravit knihu pro tisk?
Nastavení velikosti strany a spadávky:

U knih doporučujeme alespoň 1 cm. Pokud strany obsahují objekty do spadu – exportujte je s ořezovými značkami a spadávkami: odstup ořezových značek od okraje strany 3 mm, spadávka 5 mm. Strany exportujte pro tisk vždy samostatně – nikdy jako dvojstránky.

Jak dlouho se píše kniha?

Občas se setkávám s otázkou, jak dlouho trvá napsat knihu. Je to samozřejmě různé podle toho, zda už máte příběh rozmyšlený či jej vymýšlíte „za pochodu", zda půjde o novelu či o několikasetstránkový román, a v neposlední řadě podle toho, kolik na to máte času. Obecně lze říci, že napsat román trvá půl roku až rok.
Na co si dát pozor při psaní knihy?
Jestliže budete psát podle osnovy, rozdělte si poznámky ze své A4 na tři části – úvod, stať, závěr. Úvod bude tvořit zhruba desetinu příběhu, stejně tak závěr. Stať si opět rozdělte na další tři části - úvod, prostředek a konec části. Každou z nich na další tři a tak dále, dokud vám to bude dávat smysl.

Související článek

Jak napsat adresu URL?

URL znamená internetovou adresu. Adresy URL se používají jak pro cílení odkazů, tak pro načítání obrázků a jiných souborů. Adresa URL směřující na stránku Seznamu je http://www.seznam.cz.

Jak napsat knihu o svém životě?

Důležité je si stanovit několik důležitých věcí ještě před tím, než vůbec začnete psát. Už z principu rozsahu knihy není možné, abyste sepsali celý svůj život, to ale obvykle není potřeba. Autobiografie se píše hlavně o událostech, které jsou zajímavé, vtipné, poučné nebo inspirující.
Jak publikovat svoji knihu?
Připravte si obrázek na obálku* nebo jako obálku naplánujte použití první stránky. Pokud máte v úmyslu publikovat v Pages na iPhonu nebo iPadu, uložte obrázek na iCloud Drive. Pokud kniha obsahuje videa ve formátu HEVC, musíte je před publikováním převést.

Navíc, jak poslat knihu z ibooks?

Pokud neplánujete distribuci v obchodu iBooks Store, můžete přesto knihu vytvořit a distribuovat ji sami.
...
Export knihy do textového dokumentu
  1. Použijte příkaz Sdílet > Exportovat a klikněte na Text.
  2. Klikněte na Další.
  3. Zadejte název, vyberte umístění souboru a klikněte na Exportovat.
Jak udělat z PDF knihu?
V Calibre si najděte „Convert Books" a prostě na vstupu zadejte vaše PDF a na výstup si vyberte epub (nebo AZW pokud jde o Kindle čtečku). Podrobnosti třeba v nápovědě pod E-book conversion. Pak už si jenom hotovou e-knihu přeneste do čtečky. Google Docs umí uložit dokument v e-knižním EPUB formátu, nezapomeňte.

Jak udělat ve Wordu Brozuru?

Poznámka: Pokud chcete brožuru vytisknout, klikněte na Soubor >Tisk.
...
Vytvoření brožury pomocí šablony
  1. Přejděte na Soubor >Nový.
  2. Do vyhledávacího pole zadejte brožuru a vyberte ikonu hledání.
  3. Až najdete šablonu, kterou chcete použít, vyberte ji a zvolte Vytvořit.
  4. Klikněte na > Uložit kopii a uložte brožuru.

By Defant Cronkite

Similar articles

Jakou barvu má zemnící drát? :: V jakém formátu psát knihu?
Užitečné odkazy