Domovská stránka > C > Co Je To Typ?

Co je to typ?

Významů slova typ je poněkud více – podle Slovníku spisovné češtiny se jedná o následující (citováno doslova včetně příkladů): 1. jedinec n. věc jako představitel, vzor znaků celé skupiny: typ vědce; typ kvalitního výrobku.

Přečtěte si více

Kdy je typ A tip?

Záleží na tom, co vlastně chceme vyjádřit. Každé z těchto slov má totiž jiný význam. Tip znamená „předběžné označení výsledku; odhad / rada; doporučení", zatímco typ je „jedinec nebo věc jako představitel, vzor znaků celé skupiny" (citujeme Slovník spisovné češtiny).
Následně, co je to motor?
Motor je v technice typ stroje, který mění jiné druhy energie na mechanickou práci. Motor lze zařadit do kategorie podle dvou kritérií: formy energie, kterou přijímá za účelem vytvoření pohybu, a typu pohybu, který vydává.

Navíc, co je to auto?

Automobil (zkráceně auto, z řeckého αυτός autos, sám, a latinského mobilis, pohyblivý) je dvoustopé osobní nebo nákladní silniční motorové vozidlo. Oproti této definici se mezi automobily obvykle neřadí autobusy. Jedná se o jeden z mnoha dopravních prostředků.
Jaké i se píše ve slově tipovat?
Jak už to občas bývá, obě tato slova jsou pravopisně v pořádku – mají ale dosti odlišný význam. Troufám si tvrdit, že v 99 % případů byste měli sáhnout po variantě tipovat. Tipovat totiž znamená „odhadovat, předpovídat" (např. výsledek zápasu nebo cenu) – v běžné komunikaci se tedy tento výraz vyskytuje poměrně často.

Když to vezmeme v úvahu, jak se správně píše výjimka?

1) Pozor na výjimky

Začneme pěkně zostra. Naprostým evergreenem mezi češtinářskými chybami je slovo „výjimka", které se rozhodně nepíše „vyjímka". Přestože se na tuto chybu upozorňuje velmi často, z prostředí internetu ani tištěných dokumentů nemizí.
A další otázka, co pohani motor?
Píst je tedy v jediné pracovní fázi - výbuchu - tlačen dolů, čímž pohání klikovou hřídel. To je hřídel, která mění posuvný pohyb pístu v otáčivý pohyb, který je potřeba k tomu, aby se točila kola a auto jelo dopředu.

Jak funguje osmiválec?

Osmiválec do „V" má válce uspořádány do dvou řad s úhlem rozevřením válců obvykle 90°, ale někdy i 60° nebo 72°. Takový motor vystačí s běžnou, čtyřikrát zalomenou klikovou hřídelí a má přijatelnou délku i pro současné automobily. Osmiválce s rozevřením válců do „W" se moc nepoužívají.
Co to znamená atmosférický motor?
Atmosférický motor je nazýván také jako nepřeplňovaný motor, či motor s atmosférickým plněním. Pokud mluvíme o atmosférickém motoru myslíme tím motor, který pracuje za stejného atmosférického tlaku jako v místě, kde se právě nachází.

Někdo se také může ptát, co je výměna rozvodů?

Při výměně se mění rozvodový řemen, vodící a napínací kladky a doporučená je i výměna vodní čerpadla. Výměnu rozvodů je vhodné udělat pořádně hezky "od podlahy". Polovičatá řešení ve snaze ušetřit pár tisíc korun se nemusí vyplatit. Oprava zničeného motoru vyjde rozhodně dráž než včasná a důkladná výměna rozvodů.

By Campagna

Kdy zacali jezdit auta? :: Co víme o kapalinách?
Užitečné odkazy