Domovská stránka > C > Co Je To Pucifous?

Co je to Pucifous?

příležitostné žoviální pojmenování kohosi [pod. čulibrk aj.]

Přečtěte si více

Co je to hejsek?

v Britská angličtina slang, a hejsek je hanlivý stereotyp pro někoho s aristokratickým původem nebo příslušníka k přistála šlechta, zejména někoho, kdo vyzařuje atmosféru nadřazenosti.
Navíc, co znamená slovo tumlovat?
tumlovat se - spěchat, kvaltovat.

Jak poznat Archaismy?

Archaismy označují (oproti historismům) věci a skutečnosti, které ještě existují, pouze pro ně máme vžitý už jiný výraz (slovo). Za archaismy bývají považována nejen jednotlivá slova (například leč), ale také tvary některých slov (například peku či infinitivy obsahující koncovku -ti).
Co znamená Cumploch?
zamotaná/ zcuchaná změť provazů aj.

Následně, co je to dekl?

Dekl je víko, poklop, deska, které pokrývá a chrání nějaký otvor. Německé slovo je příbuzné s latinským tegere, které má také význam krýt, takže do vzdáleného příbuzenstva deky, dekování se a deklu patří i tóga, došek a cihla, ale to by bylo na delší povídání.
Navíc, jak vzniklo slovo?
Etymologie je obor lingvistiky zkoumající původ a vývoj slov. Tyto informace jsou sdruženy mj. v etymologických slovnících. Pokud v daném jazyce existují historické (psané) texty, pak jsou využívány k získání povědomí o tom, jak byla slova dříve používána a kdy se v dotyčném jazyce objevila.

Co je to personifikace?

je přenos vlastností a jednání živých bytostí a osob na věci a abstraktní pojmy, na přírodní jevy, rostliny, živočichy (např. stromy šeptají; jezera si čtou v mracích; krok za krokem vcházela noc; komáři a mušky tančili v objetí; rozčílený vichr se smál i plakal). Personifikace je druhem metafory.
Následně, jaký je rozdíl mezi archaismy a historismy?
Historismy (slova historická) jsou slova, která označují dávno zaniklé věci. Historismy úzce souvisejí s archaismy, ale liší se od nich tím, že archaismy mohou označovat i skutečnost dosud existující, pro niž se ovšem v současnosti používá vhodnější výraz.

Pokud jde o toto, co to je archaismus?

Archaismus je označení pro zastaralý jazykový prvek (ze starého jazyka). Může se jednat o zastaralý prvek fonetiky jazyka (například košulenku místo košile), o zastaralý gramatický tvar (například peku místo peču, -ti jako koncovka infinitivu, např.

By Nikaniki

Co je to anžto? :: Co je HD rozlišení?
Užitečné odkazy