Domovská stránka > V > V Jakých Případech Se Použije Licenční Smlouva?

V jakých případech se použije licenční smlouva?

Figurují v ní dvě strany – majitel práva duševního vlastnictví a nabyvatel licence, který získává (zpravidla za úplatu) oprávnění k užití díla. Smlouvu lze užít k provozování: uměleckého díla (knihy, divadelní hry jako takové, ale i užití výtvarných dekorací, hudby apod.), průmyslového práva (např.

Přečtěte si více

Související článek

Z jakých složek se skládá IP datagram?

Přenášená data jsou obsažena v datagramu. Číslo použité verze je popsáno v tabulce. Délka hlavičky může být násobkem čtyř oktetů nebo může mít různou délku.

Následně, co je převoditelná licence?

Přenositelnost. Převoditelná licence mezi zařízeními = jestliže deaktivujete licenci z původního zařízení, můžete ji poté aktivovat na jiném zařízení.
Co je to OEM licence?
OEM je obchodní termín, který se používá pro označení výrobku, který je prodáván pod značkou jiného výrobce. Velmi často se s tímto pojmem můžeme setkat např. u softwaru, jenž je dodávaný k počítačovým sestavám od konkrétní firmy.

A co je to licence creative commons?

Licence Creative Commons nabízejí autorům obsahu standardní způsob, jak někomu jinému udělit oprávnění k použití jejich díla. YouTube umožňuje autorům, aby svá videa označili licencí Creative Commons (CC BY).
Lidé se také ptají, co nepatří do aplikačního softwaru?
Aplikace využívají pro interakci s uživatelem grafické nebo textové rozhraní, případně příkazový řádek. Mezi aplikace nepatří systémový software (jádro a další součásti operačního systému, např. služba Windows).

Související článek

Z jakých součástek se skládá počítač?

Součástí počítače je skříň s napájecím zdrojem.

Co patří do systémového softwaru?

Mezi systémový software patří operační systém, pomocné nástroje a firmware.
Když to vezmeme v úvahu, co je to software a jak se dělí?
Software lze rozdělit na systémový software, který zajišťuje chod samotného počítače a jeho styk s okolím a na aplikační software, se kterým buď pracuje uživatel počítače nebo zajišťuje řízení nějakého stroje (viz embedded system).

Co je to komerční verze?

Komerční software je takový software, který je šířen za úplatu. To znamená, že pokud produkt chcete používat, musíte za to tvůrci zaplatit. Takový software je obvykle možné používat jen dle omezení dané jeho licencí.
Co to je komerční využití?
Komerčním využitím je v podstatě cokoli, co se týká peněz nebo plnění za služby.

Následně, jak se nazývá komerční software s určitými omezením?

Public domain - jedná se o software, u kterého se jeho tvůrci dobrovolně vzdali svých autorských práv. Takovéto programy můžete jakkoliv upravovat i volně šířit.

By Rotberg Lusco

Similar articles

V jakém programů upravovat obrázky? :: Jak se zapisují data na pevný disk?
Užitečné odkazy