Domovská stránka > C > Co Je To Smysl?

Co je to smysl?

Smysl je slovo s velmi širokým významem, a přitom tak základní, že se obtížně vymezuje. V základním významu označuje tradičně pět organických smyslů: zrak, sluch, hmat, čich a chuť; v množném čísle znamená téměř vždy právě tyto organické smysly.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký je smysl síťových modelů?

Model OSI se označuje jako RM. Účelem generické sítě je popsat architekturu síťové komunikace a poskytnout základ pro vývoj síťových standardů pro jednotlivá zařízení.

A co je smyslem filozofie?

Filosofie nebo filozofie, řecky φιλοσοφία, z φιλειν (filein, mít rád, toužit po něčem) a σοφια (sofía, moudrost, zdatnost) je soustavné, racionální a kritické zkoumání skutečnosti, světa a člověka, případně i toho, co je přesahuje (metafyzika).
Když to vezmeme v úvahu, co to je filozof?
Filozof je člověk, který se zabývá soustavným, racionálním a kritickým zkoumáním skutečnosti, světa a člověka, případně toho, co přesahuje (metafyzika). Hledá pravdivé poznání, smysl a dobrý život prostředky reflexe, racionální argumentace a diskuse.

Navíc, co je to šestý smysl?

Šestý smysl je označení buď pro vnitřní schopnost integrovat vjemy z dílčích smyslů, nebo pro jinak pojímanou schopnost vycítit určitou situaci či potenciální nebezpečí.
A kdo má nejlepší hmat?
Dravci mají dobrý zrak a sovy zase sluch. Pak se nám přestavili Fanda a Vanda. Zvířata s nejlepším hmatem a to švábi, kteří rychle zvládli překážkovou dráhu z našich rukou a dlaní.

Související článek

Jak získat šestý smysl?

Budete otevřenější intuici a předtuchám. Další podporu šestého smyslu můžete získat cvičením jógy, poslechem zvuku tibetských mís apod.

Který smysl je pro člověka nejdůležitější?

Smyslové orgány jsou dokonale propracovaným systémem. Za životně nejdůležitější se považují zrak a sluch, poškození či dokonce ztráta kteréhokoli z nich citelně změní kvalitu života. Chuť a čich se za tak důležité nepovažují, ale i jejich ztráta život člověka do určité míry nepříjemně ovlivňuje.
Pokud jde o toto, kdo je pluralista?
Pluralismus je pojmenování pro teorie, směry i názorové postoje. Ty zavrhují vyvozování pouze jednoho pohledu, teorie nebo principu. Na věci je možno pohlížet více způsoby, nelze tedy jednoznačně hodnotit skutečnosti či jevy. Hodnocení je ovlivněno osobou hodnotitele, jeho názory, situací, postavením a dalším.

Lidé se také ptají, co je to scholastika?

Scholastika je hlavní proud středověké filozofie a teologie, uplatňovaný ve feudální společnosti v 9. - 15. století, představující neživotný, strnulý a dogmatický způsob myšlení nebo výkladu. Pojem scholastika pochází z latinského scholasticus (= školský, patřící škole).
Lidé se také ptají, co se studuje na filozofii?
Studium filozofie vás naučí racionálně přesvědčovat, rozpoznat argumenty a pojmenovat jejich slabá místa. Seznámíte se s tradičními odpověďmi na tradiční otázky o obecné povaze světa a člověka. Budete ale čelit i otázkám netradičním, které mají zdánlivě nepřijatelné, burcující odpovědi.

Kdo byl označován za filozofa?

Filosof nebo filozof je člověk, který se zabývá filosofickými otázkami v různých oblastech této discipliny, který ji pěstuje a případně vyučuje. Jeho metodou je studium a výklad filosofických i uměleckých děl, racionální a kritická argumentace a diskuse.

By Marashio Ixcotoyac

Kdo byl první filozof? :: Co to znamená někoho Shipovat?
Užitečné odkazy