Domovská stránka > C > Co Je To Xhtml?

Co je to Xhtml?

XHTML (zkratka anglického extensible hypertext markup language – „rozšiřitelný hypertextový značkovací jazyk“) je značkovací jazyk pro tvorbu hypertextových dokumentů v prostředí WWW vyvinutý W3C. Původně se předpokládalo, že se stane nástupcem jazyka HTML, jehož vývoj byl verzí 4.01 ukončen.

Přečtěte si více

Kdy vznikl HTML?

Hypertext Markup Language
HTML5 logo
Vznikl v1990
Poslední nestabilní verze5.3 (14. prosinec 2017)
Licencecopyright
Webwww.w3.org/html
3 další řádky
Jak se naučit HTML?
Takže lepší je naučit se rovnou HTML.
...
Práce ve dvou programech
  1. Najděte si HTML soubor na disku.
  2. Otevřete ho v prohlížeči, nejčastěji prostě dvojklikem (prohlížeč je výchozí otevírací program)
  3. Potom jděte znovu na disk a tutéž stránku otevřte v Poznámkovém bloku nebo jiném editoru.

Co je to CSS?

CSS je anglická zkrátka názvu Cascading Style Sheets, což v překladu znamená tabulky kaskádových stylů. Jde o formátovací jazyk, který popisuje způsob zobrazení stránek napsaných v XML, XHTML či v HTML.
Pokud jde o toto, co je to tag?
Volně lze tag přeložit jako štítek. Jedná se o slovo nebo slovní spojení, které je přiřazeno například určitému článku, které co nejpřesněji vystihuje zaměření článku. Tag je tedy užíván k roztřídění obsahu webu.

Navíc, v čem programovat html?

Pro HTML se hodí WebStorm, PhpStorm, pokud plánujete později pracovat i v PHP.
V čem dělat HTML?
Soubory HTML můžete vytvořit
  1. buď v nějakém HTML editoru, což je program, který s HTML pomáhá (dobré pro začátečníky),
  2. nebo můžete napsat rovnou zdroj v HTML jazyce v textovém editoru (to je pracnější, ale jistější, zábavnější a není to až tak těžké).

Jak se naučit vytvářet webové stránky?

Budeme používat jednu z nejznámějších a nejoblíbenějších knihoven pro tvorbu vlastních webů – Bootstrap. Tento nástroj vám umožní vytvářet moderní a responzivní weby pro všechny potřeby – od malých osobních či klubových stránek, přes firemní webové prezentace, až po složité aplikační nástroje.
Na co je JavaScript?
JavaScript (JS) je skriptovací jazyk učený pro tvorbu moderních dynamických webů. Byl představen v devadesátých letech 20. století, jako reakce na klasické statické internetové stránky a otevřel prostor pro interaktivní webové aplikace i příjemnější uživatelské rozhraní doplněné animacemi a 2D i 3D grafikou.

Lidé se také ptají, jak spojit html a css?

Pokud naopak chceme určitý styl použít jen v jednom dokumentu, můžeme ho zařadit přímo do HTML kódu pomocí elementu style . Pomocí atributu type="text/css" můžeme prohlížeči sdělit, že používáme kaskádové styly, a ne nějaké jiné.

By Ping Groeneweg

Co je to HTML a CSS? :: Co je to HDMI kabel?
Užitečné odkazy