Domovská stránka > C > Co Je To Hdmi Kabel?

Co je to HDMI kabel?

HDMI je standardní rozhraní pro přenos nekomprimovaného digitálního videa, audia a internetu v jednom kabelu. Pomocí HDMI můžete připojit televizi, monitor nebo projektor k multimediálnímu zařízení, tedy například herní konzoli, počítači, notebooku, Android/Apple TV nebo třeba Blu-ray/DVD přehrávači.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký HDMI kabel k televizi 4K?

Vysokorychlostní kabel HDMI je navržen a testován pro přenos videa s vyšším rozlišením, jako je 4K, 3D a Deep Color. Tento kabel doporučujeme, pokud používáte některou z těchto technologií.

Proč DisplayPort?

DisplayPort kabely se definují mnohem lépe – existuje totiž pouze jeden typ! Aktuální standard, DisplayPort 1.2, poskytuje dostatečný datový průtok pro maximální rozlišení videa 3 840 x 2 160 pixelů při obnovovací frekvenci 60 Hz, a podporuje všechny běžné trojrozměrné video formáty.
Následně, jak zapojit displayport?
Připojte počítač ke vstupu DisplayPort na prvním monitoru. Připojte výstup DisplayPort na prvním monitoru ke vstupu DisplayPort na druhém monitoru (obrázek 2). Chcete-li zapojit do řetězce více než dva monitory, postupujte podle podobného pořadí: První monitor připojte ke druhému, druhý monitor ke třetímu atd.

Jak připojit monitor k PC přes HDMI?

Zapněte počítač. Na monitoru nebo projektoru vyberte správný zdroj videa. Pokud například na monitoru používáte videokonektor HDMI 1, nastavte zdroj na HDMI 1. Další informace o změně zdroje videa naleznete v uživatelské příručce k monitoru nebo projektoru Dell.
Jak připojit monitor k počítači?
Použití adaptérů k zajištění připojení

Nejvhodnější je mít stejný konektor videa v počítači i monitoru nebo televizoru, v některých případech to ale nemusí být možné. Pokud konektor videa na zadní straně počítače neodpovídá konektoru zobrazovacího zařízení, budete možná potřebovat speciální kabel nebo adaptér.

Související článek

Jak připojit telefon k televizi přes HDMI?

Jak připojím mobilní telefon k televizoru? Zakupte si redukci. Redukce má obvykle napájecí port micro USB. Standard MHL umožňuje připojení mobilního telefonu k televizoru.

A jaký kabel na 144hz monitor?

Tuto frekvenci umí jen HDMI (od verze 1.3 nahoru) nebo DP. DP na LCD nemá, takže mu zbývá HDMI. Pokud u HDMI kabelu bude napsáno 1.3 nebo více (většinou se prodávají 1.4 nebo 2.0), tak to pojede. Dual link DVI bezne 144Hz podporuje.
Jak připojit monitor přes USB?
Pro připojení prvního monitoru použijte kabel USB-C -> USB-C a pro připojení druhého monitoru kabely dva: kabel mini HDMI -> HDMI s redukcí na DisplayPort pro přenos video signálu a kabel USB-C -> USB-A pro napájení. Prosím, dbejte na to, aby byl kabel připojen do portu na monitoru označeném symbolem baterie.

Navíc, jak vybrat správný hdmi kabel?

Kromě fyzických rozměrů má HDMI také verze. S těmi se naštěstí nemusíte trápit, jen zkuste pořídit co nejnovější verzi kabelu. Novější verze umožňují větší rozlišení, 3D obraz, nebo přenos internetového připojení či lepší zvuk. V současnosti se lze setkat s verzemi 1.0 až 2.1.
Jak poznat jaký mám HDMI kabel?
Odlište různé verze HDMI
  1. Standardní HDMI : Tyto kabely nabízejí přenosovou rychlost 2,25 Gb/s. To je dostačující pro běžné Full HD rozlišení.
  2. HDMI High-Speed : Všechny kabely od verze HDMI 1.3 jsou označeny jako „High Speed".
  3. HDMI Premium High-Speed : Tato nová norma se vztahuje na všechny kabely HDMI od verze 2.0.

Jak otestovat HDMI kabel?

Zapojte jeden konektor typu A na kabelu do socketu LOOPBACK (typ A) na hlavní jednotce a zapojte druhý do Mini-HDMI (typ C) na hlavní jednotce pro otestování HDMI kabelu A na Mini- HDMI (typ C). 1. Přesuňte přepínač vlevo nahoře na "MASTER". Rozsvítí se LED "POWER".

By Rozella Torreblanca

Similar articles

  • Jaký kabel pro kamery?

    Je vyžadován minimálně dvoužilový kabel. Videosignál se přenáší kabelem. Kabel UTP lze použít pro rozvod až 4 kamer v jednom kabelu. Videorekordéry a kamery mají různé typy video připojení.

  • Jak připojit koaxiální kabel k televizi?

    Připojte kabel k anténě. Pokud používáte venkovní anténu, nezapomeňte na ni nasadit vodotěsný kryt. Pokud máte digitální televizor, připojte druhý konec kabelu přímo k němu. Pokud máte analogový televizor, zapojte kabel do set-top boxu.

  • Co je lepší VGA nebo HDMI?

    Je kvalitnější. Rozdíl nebude vidět. Full HD zvládne, ale pravděpodobně se nevyhnete vlnění obrazu, protože technologická zastaralost VGA kabeláže způsobuje, že nezvládá dnešní moderní standardy. Zvuk přes grafickou kartu nedostanete.

  • Jak připojit monitor k PC přes HDMI?

    Počítač musí být zapnutý. Správný zdroj videa najdete na monitoru nebo projektoru. Pokud používáte monitor, nastavte zdroj videa na HDMI 1. Další informace naleznete v uživatelské příručce monitoru nebo projektoru Dell.

  • Na co je DVI kabel?
  • Jak zapojit kabel RJ-45?
  • Jak vypadá optický kabel?
  • Co je to HDMI ARC?
Co je to Xhtml? :: Jaký druh paměti využívá disk SSD?
Užitečné odkazy