Domovská stránka > K > Kdy Se Vypne Fm?

Kdy se vypne FM?

31. prosince 2021 došlo k ukončení provozu vysílačů Českého rozhlasu na středních a dlouhých vlnách. Tyto vlnové rozsahy se označují zkratkami SV a DV, anglicky pak AM a LW.

Přečtěte si více

Kde Poslouchame rádio?

Doporučená rádia
  • Rock Radio. Rock je slušná muzika.
  • Fajn Radio. PROSTĚ HITY.
  • Rádio Humor. Rádio plné humoru, povídek a scének.
  • Rádio BLANÍK CZ. Hezky česky celý den.
  • Hitrádio City 93,7 FM. Jenom hity.
  • Radio Beat. První bigbít u nás.
  • Radio Kiss. Be happy!
  • Hitrádio Contact. rádio, které hraje.
Jak se ladí internetové rádio?
Jak naladit internetové rádio

Nejčastěji tedy přímo moderní radiopříjímač, případně AV receiver. Ten doma připojíte k internetu – běžně pomocí domácí WiFi sítě a některé pokročilé modely i pomocí síťového portu RJ-45. Pak už stačí jen naladit požadovanou stanici podle integrovaného vyhledávače.

Kam nalepit DAB anténu?

Všeobecně tedy můžeme říci, že výměna antény za DAB variantu Vás jednoduše čeká v případě, kdy máte auto anténu v zadní části střechy, v zrcátcích či oknech. Tedy v místech, kde se používají výhradně aktivní auto antény.
Pokud jde o toto, co je doba dabová?
DAB+ je digitální rozhlasové vysílání, které oproti analogovému FM vysílání nabízí výrazně vyšší kvalitu zvuku bez šumu, více stanic a u vybraných modelů i doprovodné grafické informace na barevném displeji, které dají vašemu poslechu zcela nový rozměr.

A co to je internetové rádio?

Internetové rádio, neboli e-rádio je rádio, jehož program je šířen v digitální formě přes internet. Co se týče vysílání a přijímání zvuku, je podobné klasickému rádiu.
Jak připojit autorádio k internetu?
Některé telefony mohou sdílet připojení Wi-Fi prostřednictvím tetheringu. Většina telefonů Android dokáže sdílet mobilní data přes Wi-Fi, Bluetooth nebo USB.
...
Zapnutí hotspotu
  1. Ve druhém zařízení otevřete seznam sítí Wi-Fi.
  2. Vyberte název hotspotu telefonu.
  3. Zadejte heslo hotspotu telefonu.
  4. Klikněte na Připojit.

Můžete se také zeptat, na jaké frekvenci je radiožurnál?

Distribuce signálu
Město/OblastFrekvence
Praha94,6 FM
Brno95,1 FM
Liberec95,9 FM
Písek97,0 FM
A jak se šíří dlouhé vlny?
Dlouhé vlny se šíří povrchovými vlnami do vzdálenosti několika set kilometrů, prostorové vlny mají dosah větší, jsou často rušeny atmosférickými výboji. Střední vlny se šíří povrchovými vlnami s ještě menším dosahem. V noci se šíří i prostorovými vlnami.

Jak naladit VKV?

Pokud jste poslouchali vysílání v rozsahu AM v autě, je potřeba naladit požadovanou stanici na VKV FM nebo na DAB+, pokud je tímto systémem váš automobil vybaven. Stanice v rozsahu VKV FM a v DAB+ většina novějších autorádií (infotaimentů) sama vyhledá a zobrazí jejich názvy na displeji.

By Elurd

Co je to Blu ray disk? :: Co je rádio s DAB?
Užitečné odkazy