Domovská stránka > C > Co Je Rádio S Dab?

Co je rádio s DAB?

DAB+ rádia (Digital Audio Broadcasting) jsou schopny přijímat kvalitní digitální signál. Ve formátech DAB, DAB+ a DMB je na světě šířeno více než 1 000 rozhlasových stanic, v ČR vysílá digitálně již více než 50 rozhlasových stanic.

Přečtěte si více

Související článek

Jak funguje DAB rádio v autě?

Zařízení můžete použít k přenosu signálu do autorádia. Vstup AUX-in na autorádiu lze připojit k zařízení DIGITRADIO Car 1. Zařízení můžete kromě příjmu digitálního rádia používat jako handsfree k telefonování nebo streamování hudby přes internet.

Jak funguje DAB+ rádio?

Ochranné a korekční kódování v systému DAB+ je navrženo tak, že do určité úrovně signálu přijímač hraje bez jakýchkoli slyšitelných problémů, při poklesu signálu pod tuto úroveň náhle zmlkne. Totéž platí i pro rušení. Příjem je čistý, ale když rušení přesáhne kritickou úroveň, příjem se náhle přeruší.
Co je DAB rádio v autě?
Narozdíl od FM a AM vysílá na jedné DAB frekvenci (kanálu) několik rozhlasových stanic v takzvaném multiplexu. Proto se do DAB vejde mnohem více stanic včetně doplňkových textů a obrázků. DAB nikdy nešumí, při slabém signálu se autorádio ztiší.

Lidé se také ptají, jaká rádia vysílají dab+?

Český rozhlas šíří prostřednictvím multiplexu ČRo DAB+ mimo jiné všechny celoplošné stanice (Radiožurnál, Dvojka, Vltava, ČRo Plus), digitální stanice (Radio Wave, D-dur, ČRo Jazz, Rádio Junior, Radiožurnál Sport, ČRo Pohoda) a všechny regionální stanice.
Kde funguje DAB?
Jediným regionem, kde vysílají všichni tři operátoři sítí DAB+ pro pozemní digitální rozhlas, je Praha. Celkem zde fungují čtyři rozhlasové multiplexy: dva provozují České Radiokomunikace (jde o veřejnoprávní ČRo DAB+ a také o CRA DAB+ pro komerční rádia) a po jednom společnosti Teleko digital a RTIcz.

Související článek

Co hrálo country rádio?

Jakou píseň hráli v rádiu? Využijte naši službu a zjistěte to. Za posledních 7 dní máme k dispozici playlist Country rádia.

Co je digitální vysílání DAB+?

DAB+ je systém pro digitálního rozhlasové vysílání, který umožňuje šířit více programů i s doplňkovými službami. Digitální vysílání Českého rozhlasu aktuálně naladí až 95 % obyvatel České republiky. V řadě oblastí je možné přijímat i stanice dalších provozovatelů.
Následně, jak naladit dab na rádiu?
Digitální vysílání lze přijímat prostřednictvím rozhlasových přijímačů podporujících standard DAB+. Tyto přijímače, které umožňují i příjem analogového FM vysílání a jsou již běžně dostupné v obchodních řetězcích s elektronikou. Jejich cena začíná v řádech stokorun. Na přijímači navolte mód DAB, případně vyberte III.

Co je to rádio?

Rozhlas je telekomunikační zařízení pro šíření veřejně přístupného zvukového signálu z vysílače k mnoha přijímačům. Hovorově se rozhlas označuje slovem rádio (z lat. radius, paprsek a radiatio, záření).
Navíc, co je to double rádio?
Digitální rozhlasové vysílání DAB (Digital Audio Broadcasting) je nástupce analogového FM vysílání. Jedná se digitální rozhlasovou technologii pro terestriální (pozemní) vysílání rozhlasových stanic. Ve formátech DAB, DAB+ a DMB je ve světě šířeno již více než 2000 rozhlasových programů a multimediálních služeb.

Jak funguje rádio přes internet?

Jak funguje internetové rádio

Internetové rádio, neboli e-rádio je rádio, jehož program je šířen v digitální formě přes internet. Co se týče vysílání a přijímání zvuku je podobné klasickému FM rádiu. Hlavní rozdíl je v tom, že internetové rádio vyžaduje připojení k internetu a příjem vysílání probíhá přes internet.

By Jobina

Kdy se vypne FM? :: Jaký Chromebook?
Užitečné odkazy