Domovská stránka > C > Co To Je Proprietární?

Co to je proprietární?

Proprietární software nebo také software s uzavřeným kódem (z anglického: closed source) je takový software, kde jeho autor upravuje licencí (typicky EULA) či jiným způsobem možnosti jeho používání.

Přečtěte si více

Související článek

Co to je proprietární software?

Proprietární software je software, u kterého autor upravuje jeho použití licencí nebo jiným způsobem.

Následně, co to je systémový software?

Software lze rozdělit na: systémový software, který zajišťuje chod samotného počítače a jeho styk s okolím. aplikační software, se kterým buď pracuje uživatel počítače nebo zajišťuje řízení nějakého stroje.
Co patří mezi svobodný software?
Mezi nejznámější svobodný software patří například operační systém Linux, prostředí KDE, prostředí GNOME, aplikace na úpravu grafiky GIMP, webový prohlížeč Firefox a kancelářský balík LibreOffice. Množství svobodného softwaru je obrovské a lze nalézt software téměř pro každou oblast použití.

Jak se nazývá volně šiřitelný software s časovým či funkčním omezením?

Programy označované jako shareware patří do skupiny programů souhrnně označovaných jako volně šiřitelné.
Někdo se také může ptát, jak funguje program?
Počítačový program (též jen program, obecně pak software) je v informatice posloupnost instrukcí (ne nutně strojových instrukcí), která popisuje realizaci dané úlohy počítačem. Aby počítač mohl vykonávat nějakou činnost, potřebuje mít ve své operační paměti alespoň jeden program.

A jak se nazývá komerční software s určitými omezením?

Public domain - jedná se o software, u kterého se jeho tvůrci dobrovolně vzdali svých autorských práv. Takovéto programy můžete jakkoliv upravovat i volně šířit.
Lidé se také ptají, jak na spyware?
Používejte nejnovější verzi webového prohlížeče, operačního systému a softwaru a pravidelně je aktualizujte. Nastavte v prohlížeči a operačním systému vyšší ochranu soukromí a zabezpečení. Zvažte instalaci antispyware řešení např. v podobě antivirového programu nebo mobilního antiviru.

Když to vezmeme v úvahu, jak zjistit spyware?

Spyware je velmi těžké odhalit, pochopitelně se útočníci snaží, aby šlo o malý nenápadný program, který bude ve vašem systému škodit dlouho. Nejsnáze jej odhalí bezpečnostní program s funkcí anti-spyware.
Jak se chránit před spywarem?
Jak se bránit před spyware?
  1. Ujistěte se, že váš prohlížeč, operační systém i ostatní programy jsou pravidelně aktualizovány a obsahují poslední verze bezpečnostních záplat.
  2. Nastavte si vyšší úroveň zabezpečení vašeho prohlížeče a ochrany soukromí.
  3. Při návštěvách stránek pro sdílení souborů se chovejte velice obezřetně.

Lidé se také ptají, co je to licence creative commons?

Licence Creative Commons nabízejí autorům obsahu standardní způsob, jak někomu jinému udělit oprávnění k použití jejich díla. YouTube umožňuje autorům, aby svá videa označili licencí Creative Commons (CC BY).

By Minda Finzel

Jak rikat klukovi? :: Co je to Broadcast?
Užitečné odkazy