Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Avi A Mkv?

Jaký je rozdíl mezi AVI a MKV?

Soubory s příponou mkv a avi jsou tzv. kontejnery, do kterých lze vložit video a audio, avi je starší typ kontejneru, vyvinutý Microsoftem, mkv je novější typ vyvíjený pod svobodnou licencí GNU GPL a BSD.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký formát pro Kindle?

Pro Amazon Kindle jsou podporovány formáty PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML a TXT.

Můžete se také zeptat, v jakém formátu ukládat videa?

AVI (Audio Video Interleaved) - nejběžnější formát používaný pro záznam videa. Pod příponou AVI se však skrývají desítky nejrůznějších formátů, které nejsou navzájem kompatibilní, a proto k jejich přehrání budete zpravidla potřebovat kodek.
Co jsou videa?
Video (z latiny, vidět) je technologie pro zaznamenávání, kopírování, přehrávání, vysílání a zobrazování pohyblivého obrazu (obvykle spolu se zvukem) používající elektronické signály nebo digitální média.

Navíc, jak zjistit kodek u videa?

Přemýšlíte, jak poznat jaký kodek je použitý? Je to jednoduché, stačí použít některý ze zdarma dostupných programů – například MediaInfo nebo Gspot. V dnešní době je možná nejčastějším formátem video souboru mkv. Ten je vlastně náhradou pro avi.
Můžete se také zeptat, co je lepší mp4 nebo avi?
AVI má lepší kvalitu než MP4, protože AVI je spojeno s kódem DivX, zatímco MP4 používá kodek MPEG-4 AVH / H. 264.

Související článek

Jaký iPhone si koupit v roce 2021?

První místo bych dal iPhonu 11, protože je to nejlepší telefon, který si můžete v roce 2021 koupit.

A další otázka, co je to mkv?

MKV je video formát, který je součástí open sourcového multimediálního kontejneru Matroska. Obecně kontejner je jakýsi obal do kterého se vkládají další data. Nejčastěji se do kontejneru vkládá video se zvukem, ale v případě Matrosky se může jednat také o titulky či menu.
Co je lepší MPEG 4 nebo MKV?
Ve srovnání s MKV je ukládání více souborů MP4 snadnější. Soubory MP4 jsou navíc uživatelsky přívětivější při kopírování, přesouvání a nahrávání. Pro MKV umožňuje přehrávání Blu-ray ripů a optimální HD videa. Navíc je lepší než MP4 pro některé funkce, jako je audio, video a titulky.

Co je to MP4?

MP4 je formát multimediálního kontejneru definovaný standardem ISO/IEC 14496-14:2003. Je také známý pod názvem MPEG-4 Part 14, jde tedy o součást standardu MPEG-4. Jako jeho základ posloužil formát kontejneru MPEG-4 Part 12 (ISO base media file format), který byl vytvořen na základě QuickTime od společnosti Apple.
Co to je komprese videa?
Formát kódování videa (někdy též formát komprese videa) je formát obsahu pro ukládání nebo přenos digitálního videa (v datovém souboru nebo bitstreamu). Příklady formátů kódování videa jsou MPEG-2 Part 2, MPEG-4 Part 2, H.

Navíc, jak převést video do jiného formátu?

Slunečnice doporučuje
  1. aTube Catcher 1.652.56.309.9. zdarma.
  2. Any Video Converter Free 7.1.5. zdarma.
  3. FSS Video Converter 2.2.0.3. zdarma.
  4. YouTube Downloader 5.9.7. 2.5.
  5. YouTube Mp3 1.0. zdarma.
  6. Avidemux 2.8.0. zdarma.
  7. VirtualDub 1.10.4. zdarma.
  8. HandBrake 1.5.1. zdarma.

By Freyah Hatlee

Similar articles

Co je to virální video? :: Jak ozdobit pouzdro na mobil?
Užitečné odkazy