Domovská stránka > C > Co Je To Vin Kód?

Co je to VIN kód?

VIN (z anglického Vehicle Identification Number) je mezinárodně uznávaná jednoznačná identifikace vozidel. Jde o kombinaci písmen a čísel, zpravidla vyražených do karoserie nebo štítku připevněném trvale na karoserii vozu.

Přečtěte si více

Kdy dostane auto VIN kód?

Ražení VIN se obvykle provádí předformovanými raznicemi až po lakování karosérie, umístěno bývá většinou na obtížně dostupné a záměnné části nosného skeletu, u modernějších vozů je často vyraženo na několika místech, kromě základního umístění také v průhledu stínícího lemu předního okna i na dalších, nezveřejňovaných
Jak zkontrolovat VIN kód?
Kontrola VIN kódu on-line v systému AUTOTRACER

Kontrolu vozu pomocí VIN kódu lze provést jednoduše on-line pomocí systému AUTOTRACER na stránkách www.zkontrolujsiauto.cz. Jedná se o největší databázi záznamů o ojetých vozidlech v ČR.

Kde najdu identifikační číslo vozidla?

Kde se VIN kód nachází?
  • Pod čelním sklem.
  • Na dělící příčce motorového prostoru.
  • Na horním lemu podběhu v motorovém prostoru.
  • Na držáku pravé přední pružící a tlumící jednotky v motorovém prostoru.
  • Nad podlahou u spolujezdce bývá umístěn typový štítek, na kterém je i VIN kód.
Následně, kde je umístěn vin kód?
Pro umístění VIN neexistuje jedno konkrétně dané místo, každý výrobce ho proto může umisťovat na trochu jiné místo, nejčastěji však VIN najdete: Pod čelním sklem. V motorovém prostoru vozidla. Na typovém štítku na předních dveřích či sloupku.

Lidé se také ptají, kde najdu vin kód na velkem technicaku?

Kde VIN číslo najdu? VIN číslo je jednoznačně uvedeno v registračním dokladu vozidla, a to jak v malém, tak velkém technickém průkazu, kde musí být vyobrazeno bez znaků oddělujících jeho části. Objevuje se i na pojistce, zelené kartě nebo v servisní knížce.
Jak poznat podle VIN rok výroby?
Pro určení data výroby se podívejte na desátou pozici u VIN. Písmena A–Y reprezentují roky 1980– 2000 (jsou řazena jako abeceda bez háčků, čárek a písmen O, Q, U a Z). Roky 2001–2009 najdete pod číslicemi 1–9. Rok 2010 už je zase A, 2011 B a tak dále.

Jak zjistit jestli bylo auto bourané zdarma?

Základní prověření VIN je zdarma.

Využít můžete například službu VinCheck. Ta vám kromě specifikace vozu prozradí i to, zda automobil není nahlášen jako kradený nebo jestli není například majetkem leasingové společnosti. Pokud chcete získat více informací, můžete využít i placené služby.
Můžete se také zeptat, kde je vin na felicii?
VIN kód je vyražen na stojině držáku tlumiče v motorovém prostoru. Zde můžete vyhledat informace o Vašem autě. Stačí vyplnit formulář VIN kódem a odeslat.

Navíc, jak zkontrolovat auto podle vin zdarma?

Jestliže si chcete ověřit nájezd vozidla před jeho nákupem, stačí, když využijete online aplikaci Ministerstva dopravy na adrese kontrolatachometru.cz. Po zadání VIN vozidla se dostanete na údaje zaznamenaných kilometrů zjištěné na stanicích technické kontroly a stanicích měření emisí. Aplikace je bezplatná.

By Menashem Mclaine

Kde zkontrolovat VIN zdarma? :: Jak se připojit k modemu?
Užitečné odkazy