Domovská stránka > C > Co Je Lossless?

Co je Lossless?

Apple Lossless (také známý jako Apple Lossless Encoder, ALE případně Apple Lossless Audio Codec, ALAC) je formát kódování audia, vyvinutý společností Apple pro bezztrátovou kompresi hudby. Původně byl vyroben pro zařízení Apple, ale stává se stále více podporován.

Přečtěte si více

A kde stahovat hudbu ve flac?

Tidal Store (link) Posloucháte-li nejčastěji současnou hudbu, novinky nebo mainstreamové kapely, bude pro vás Tidal Store nejkratší cestou k nákupu hudby ve formátu FLAC. Mnohdy na něm navíc pořídíte i méně profláknuté speciality, které byste ve formátu FLAC jinde sháněli mnohem složitěji.
Jak funguje kompresor zvuk?
Kompresor (compressor) je zvukový procesor, který zmenšuje rozdíly mezi nejslabším a nejsilnějším signálem zvukové stopy. Lidsky řečeno, pomůže vám vyrovnat nahrávku tak, aby zněla ve všech částech přibližně stejně hlasitě.

Lidé se také ptají, jak probíhá komprese zvuku a videí?

Obecně se jedná o snahu zmenšit velikost datových souborů, což je výhodné pro jejich archivaci nebo pro přenos přes síť s omezenou rychlostí (snížení doby nutné pro přenos). Komprese se provádí vždy v určitém kompresním poměru vyjádřeném poměrem délky komprimovaných a původních dat.
Můžete se také zeptat, co je to sidechain?
Sidechain (sidechain komprese) je technika, při které se manipuluje s hlasitostí zvuku pomocí jiného.

Následně, co je formát mp3?

Formát MP3 je určen k nahrávání a poslechu hudby (zvuku). Formát MP3 je pouze jedním z řady MPEG (Motion Picture Experts Group) formátů. Původně byl formát MPEG používán pro vysokou kompresi videa a už málo kdo ví, že byl a je používán také k vysoké a velmi kvalitní kompresi zvuku.
Někdo se také může ptát, jak souvisí nastavení komprese s kvalitou zvuku a velikosti výsledného souborů?
Kvalita zvuku komprimovaných skladeb je samozřejmě závislá na použitém formátu komprese a zvoleném datovém toku. V tomto směru vždy platí, že čím vyšší datový tok si zvolíme, tím bude výsledný soubor větší, ale především výsledná nahrávka kvalitnější, jelikož kompresní algoritmus nemusí „zahodit" tolik dat.

Následně, co znamená zkratka mp3?

Význam: Music Protocol 3 - Způsob uložení zvukových souborů. Výsledný formát má malou velikost při relativně vysoké kvalitě. Tento formát je založen na ztrátové kompresi a využívá algoritmus ze skupiny MPEG (Motion Picture Experts Group).
Jaké zařízení v počítači zpracovává zvuk?
Úvod. Zvuk se na počítači zpracovává v digitální formě, tzn. že analogový hudební signál je přiveden na vstup A/D převodníku zvukové karty, který jej převede na signál digitální. Při přehrávání zvuku je naopak digitální signál přiveden na vstup D/A převodníku zvukové karty, který jej převede opět do analogové formy.

Jak se nahrává zvuk?

Jednou z nejednodušších aplikací pro nahrávání zvuku je nepochybně Audio Recorder od Sony. Jedná se o velmi prostou, ale užitečnou aplikaci. Jen si zvolíte stereo či mono režim nahrávání, kvalitu záznamu a začnete nahrávat.

By Dichy

Jak vybrat zrcadlovku pro začátečníka? :: Co je to zvukový formát?
Užitečné odkazy