Domovská stránka > C > Co Je To Zvukový Formát?

Co je to zvukový formát?

Formát kódování audia (někdy též formát komprese audia) je formát obsahu pro ukládání nebo přenos digitálního audia, používaný mimo jiné v digitální televizi, digitálním rádiu a audio a video souborech. Příklady formátů kódování audia jsou MP3, AAC, Vorbis, FLAC a Opus.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký formát pro Kindle?

Pro Amazon Kindle jsou podporovány formáty PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML a TXT.

Co je formát zvuku PCM?

PCM: Pulzně kódová modulace (Pulse Code Modulation) je technologie, která převádí standardní zvukové signály do digitálního formátu. Jedná se přitom o standardní formát digitálního zvuku používaný v počítačích a na discích CD.
Co to znamená FLAC?
FLAC (Free Lossless Audio Codec) je otevřený, zvukový, bezztrátový kodek. Používá lineární predikci pro konverzi zvukových vzorků do série malých čísel (tzv. reziduálů), která jsou efektivně uložena pomocí Golomb-Riceova kódování. Používá také RLE, které se ale reálně uplatní pouze u 8bitového rozlišení.

Co je to komprese zvuku?

Komprese dynamiky zvukového signálu je proces používaný v audiotechnice ke zmenšení dynamického rozsahu zpracovávaného signálu. Provádí se kompresorem dynamiky, který může být jak hardwarový (analogový, digitální, nebo kombinace obého) nebo softwarový (plugin v digitálním systému, ve kterém je signál zpracováván).
Jak funguje MP3 komprese zvuku?
MP3 (Mpeg Audio Layer 3) je komprimovaný formát zvukového signálu. Jeho hlavní předností je zmenšení velikosti souboru přibližně 10x (ve srovnání s formátem WAV). Velikost souborů MP3 je závislá na šíři datového toku (bitrate). Bitrate udává počet bitů, pomocí kterých je zapsána jedna vteřina záznamu.

Související článek

Jak zmenit formát na MP3?

Zdarma, Sunflower doporučujeAV Audio Converter. CD grabber je zdarma. Audiograbber je zdarma. Jakákoli konverze zvuku je zdarma. Ice Media Converter je zdarma. K dispozici je zdarma ripper CD mp3. Pazera je k použití zdarma. Je zdarma k vyzkoušení.

Když to vezmeme v úvahu, jak se zpracovává zvuk?

Pokud chceme zvuk nahrávat do počítače, je nutné jej digitalizovat. To znamená, že zvuk v analogové podobě pomocí A/D převodníku převádíme do podoby digitální. Pro digitalizaci zvuku do počítače se nejčastěji používá pulzně kódová modulace (PCM).
Co je DTS Neo 25?
Rozdíl v poslechu zvuku ve formátu Dolby Digital (přesněji Dolby Pro Logic II) a zvukem v DTS Neo 2.5 není prakticky žádný. Jde jen o formáty 2 různých výrobců. Prostorový (surround) zvuk vyžaduje použití více reprobeden (obvykle 5 plus subwoofer).

Jak nastavit výstup zvuku?

Vyberte možnost HDMI ARC; tím automaticky aktivujete funkci SIMPLINK. Je-li funkce SIMPLINK vypnutá, vrátí se nastavení výstupního reproduktoru automaticky k výchozímu nastavení pro přerušený audio výstup. Můžete nastavit možnosti Výstup digitálního zvuku (Auto / Procházet / PCM) a eARC (Zap. / Vypnuto).
Co je optický audio výstup?
Digitální optický výstup

Slouží pro digitální výstup zvuku z TV do soundbaru či domácího kina. Dokáže přenést i prostorový zvuk, ale nedosahuje takové přenosové rychlosti jako HDMI a proto není vhodný pro přenos nejnáročnějších prostorových formátů. Neumožňuje přenos video signálů, ale jen audio signálu.

Jak přehrát soubor FLAC?

Microsoft Windows
  1. Nejjednodušším způsobem, jak FLAC přehrát, je využít aplikaci Winamp (postačí bezplatná verze).
  2. Chcete-li přehrávat FLAC přímo v aplikace Windows Media Player, můžete si doinstalovat Xiph.org DirectShow filters. Pro korektní práci s tagy lze použít WMP Tag Plus.

By Ethelbert Bohlander

Similar articles

Co je Lossless? :: Jak je velké DVD?
Užitečné odkazy