Domovská stránka > K > Kde Fotit Noční Prahu?

Kde fotit noční Prahu?

„V úplné tmě je možné fotit třeba temná zákoutí nebo uličky, já rád chodím fotit lodě na Vltavě nebo dopravu u Tančícího domu,“ popisuje Hora. Pokud chcete fotit pražské památky, vyrazte, když prší nebo když je zamračeno. Ulice jsou prázdnější a to fotografování značně ulehčuje.

Přečtěte si více

Související článek

Jak fotit s Xiaomi?

Pokud chcete něco na snímku přiblížit, můžete místo toho použít hlavní snímač. Jedná se o vynikající snímač, který umožňuje oříznutí bez ztráty kvality.

Jak fotit večer?

Pokud chcete fotit večer, asi se nevyhnete nastavování expozice. Expozice se dá nastavit v poloautomatických nebo manuálním režimu. V automatickém expozičním režimu nastavuje expozici za vás fotoaparát. Automatický režim funguje celkem obstojně ve dne, kdy je světla dostatek.
Jak fotit akce?
Právě vhodný objektiv dokáže nejlepším způsobem zprostředkovat dojem a atmosféru fotografované akce. Hodně využijete především širokoúhlé objektivy, které jsou schopny zdůraznit hlavní objekt, ale také zachytit okolí. Na záběry z větší vzdálenosti pak samozřejmě využijete i teleobjektiv.

Jak fotit momentky?

Ať už přijdete s fotoaparátem lovit momentky kamkoliv, nemačkejte spoušť bezhlavě. Klidně nechte přístroj chvíli v klidu a vnímejte atmosféru kolem sebe. Buďte pozorní a zkuste se alespoň částečně naučit předvídat různé situace. Nezapomeňte také sledovat světlo a tomu přizpůsobte nastavení fotoaparátu.
Jak fotit měsíc Nikon?
Ostření nechte klidně automatické a vyberte bod mířící na měsíc. Vyvážení bílé nechte na slunce (nebo foťte do RAW a neřešte). Pokud bude záběr náhodou příliš světlý, dejte nižší ISO, Vyšší clonové číslo nebo kratší čas. Pokud tmavý, dejte vyšší ISO nebo menší clonové číslo nebo delší čas.

Související článek

Jak fotit na iPhone?

Po otevření aplikace Fotoaparát se zapne výchozí režim fotografování. Chcete-li pořídit fotografii, klepněte na tlačítko spouště. Klepnutím na šipku můžete nastavit blesk, živé fotografie, samospoušť a další funkce. Pokud podržíte stisknuté tlačítko spouště, můžete pořídit rychlé video QuickTake.

Můžete se také zeptat, jak se foti perseidy?

Jak na fotografování Perseid

Není to zase tak složité. Upevněte fotoaparát s objektivem na stativ, zapojte dálkovou spoušť a namiřte ideálně na souhvězdí Persea, odtud budou meteory vylétávat. Manuálně zaostřete na nekonečno, případně pomocí živého náhledu na nejjasnější hvězdy, nastavte vysokou citlivost ISO.
Jak fotit mlhoviny?
Záleží především na tom, co chceme fotografovat. Při fotografování slabších a rozsáhlejších mlhovin je lepší použít světelnost f/2 nebo f/3, ale pro fotografii například planetárních mlhovin by nám měl stačit i méně světelný přístroj.

A další otázka, jak správně fotit na mobil?

10 tipů a triků, jak fotit mobilním telefonem – OBSAH
  1. Naučte se používat scénické režimy.
  2. Využívejte foto aplikace pro mobilní telefony.
  3. Foťte mobilním telefonem ve formátu RAW.
  4. Vytěžte maximum z kompaktnosti a pohotovosti telefonu.
  5. Pořiďte si stativ.
  6. Zkuste režim HDR.
  7. Naučte se základní kompoziční pravidla.
Můžete se také zeptat, jak fotit mobilem jako zrcadlovkou?
Ano, dá se koupit nějaký přídavný teleobjektiv, ale výsledky nejsou nic moc. Ještě k té cloně – dnes už to v některých mobilech řeší takzvanou softwarovou clonou, můj současný mobil má možnost nastavit „clonu" od f/0.9 až po f/16, a dokonce má i softwarový ND filtr.

Jak nastavit fotak na telefonu?

Lék je poměrně jednoduchý: najděte na svém mobilu nastavení hodnoty citlivosti (ISO) a zvedněte ji. Foťáku tak vlastně dáte pokyn, aby fotka vznikla kratším časem a rozmazaná (snad) nebyla. S hodnotou ISO to moc nepřežeňte, vyšší ISO znamená horší kvalitu fotky, která může mít hodně tzv. šumu.

By Shutz Sobania

Similar articles

  • Proč fotit do RAW?

    Existují výhody. Obrázek můžete dodatečně upravit v počítači, aniž by ztratil kvalitu, což je největší výhoda formátu RAW. Vyvážení bílé, kontrast, ostrost, barvy, vertikální a další nastavení lze upravit v programech pro úpravu fotografií.

  • Jak se naučit fotit Bezzrcadlovkou?

    Pokud nastavíte minimální a maximální hodnoty, můžete střílet bez obav. Pokud jste zkušený fotograf, měli byste použít automatickou citlivost ISO s nastavením nejdelšího expozičního času 1/660 a hodnotami ISO od 200 do 6400.

  • Jak fotit úplněk?

    ISO 800 lze použít k fotografování samostatného měsíce. Bez stativu by to šlo i při úplňku a 1/3 Měsíce. Vyberte si bod a nechte zaostření na automatice. Vyvážení bílé nechte na slunci a neřešte to.

  • Jak se správně fotit na Instagram?

    Základem fotografie je pozadí, které dává vyniknout fotografovaným objektům. Mezi nimi by měla být malá mezera. Pro fotografování opět použijte denní světlo a snažte se celou fotografii vyzdobit pouze jednou barvou s několika odstíny. Dbejte na to, aby váš stín nebyl na snímku vidět.

  • Jak se fotí noční obloha?
  • V jakém formátu fotit?
Jaké uvést slabé stránky při pohovoru? :: Jak se fotí noční obloha?
Užitečné odkazy