Domovská stránka > C > Co Je To Turingův Test?

Co je to Turingův test?

Turingův test (pojmenovaný podle svého tvůrce Alana Turinga, který jej prezentoval roku 1950) je pokus, který má za cíl prověřit, jestli se nějaký systém umělé inteligence opravdu chová inteligentně.

Přečtěte si více

Související článek

Co je jitter test?

Co to je? Kolísání rychlosti odezvy se označuje jako jitter. Pomocí jitteru lze určit stabilitu internetového připojení. Čím vyšší je jeho hodnota, tím horší je připojení.

Když to vezmeme v úvahu, kde dnes využíváme turingovi stroje?

Turingův stroj na chvíli vyměnil za prolomení šifry Enigma

Alan Turing ani jeho spolupracovníci však nemohli o této práci další desítky let mluvit. Vše, co se v Bletchley Park odehrálo, podléhalo naprostému utajení. Dnes jsou prostory, včetně mnohých dobových artefaktů, otevřeny veřejnosti.
Následně, za co byl alan turing odsouzen?
Turing byl v roce 1952 odsouzen na dva roky do vězení za to, že udržoval milostný vztah s 19letým mužem v Manchesteru. Homosexualita byla v tehdejší Británii nelegální.

Kdo prolomil kód Enigma?

Šifrovací stroj již roku 1932 prolomili polští kryptoanalytikové (Marian Rejewski) za pomoci informací od Francie, které je předal německý špion Hans-Thilo Schmidt.
Kdo prolomil kód Enigmy?
Zde se prolamovaly ty nejsložitější kódované zprávy a zde se také zrodil nápad Alana Turinga sestrojit první počítač, pomocí kterého dokázal s jeho týmem prolomit známý německý šifrovací stroj – Enigma.

Související článek

Jak dostat PČR test do tečky?

Jedno nebo více potvrzení jednoho nebo více členů rodiny lze do aplikace nahrát po přihlášení na Očkovací portál občana nebo naskenováním QR kódu z jejich potvrzení. Aplikace se po prvním přihlášení automaticky připojí.

Co je to umělá inteligence?

Umělá inteligence - Artificial intelligece (AI) - je schopnost strojů napodobovat lidské schopnosti, jako je uvažování, učení se, plánování nebo kreativita. Umělá inteligence umožňuje technickým systémům reagovat na vněmy z jejich prostředí, řešit problémy a dosahovat určitých cílů.
Jak funguje Turingův stroj?
Základní myšlenkou algoritmu je, že náš Turingův stroj vždy vymaže počáteční 0, přesune hlavu na konec slova, vymaže z něj poslední 1 a přesune se zpět na začátek slova. Tuto činnost opakuje, dokud slovo nevymaže nebo se nedostane do stavu, kdy další krok není definován (v tom případě slovo do jazyka nepatří).

Čím se proslavil Alan Turing?

Alan Mathison Turing, OBE (23. června 1912 – 7. června 1954) byl britský matematik, logik, kryptoanalytik a zakladatel moderní informatiky. Veřejně známý je pro své zásluhy o dešifrování nacistických tajných kódů během 2. světové války – Enigmy.
Co se stalo s kodem Enigma po jeho prolomení?
Díky práci mnoha geniálních mozků dokázali Britové ochránit své zásobovací konvoje a především odolat německému tlaku až do spojeneckého vylodění ve Francii. Podle některých historiků se bez prolomení Enigmy mohl začátek invaze do Normandie, pokud by k němu vůbec došlo, zdržet až o dva roky, do jara 1946.

Následně, kdo rozsifroval enigmu?

K prolomení nacistické šifry Enigma výrazně přispěli polští matematici. Dalo by se říci, že bez nich by se nikdy Britům rozšifrovat německé válečné depeše nepodařilo. Poláci vyřešili kód Enigmy už před válkou a dali tím svým pokračovatelům skvělý základ.

By Kornher Zimbelman

Similar articles

  • Jak vytvořit test na Google?

    Nejjednodušší způsob, jak vytvořit kvíz, je přejít na stránku g.co/createaquiz. Pokud chcete shromažďovat e-mailové adresy, klikněte na šipku dolů vedle možnosti Odpovědi.

  • Jak vytvořit test pro žáky?

    Pomocí aplikace Zondle můžete pro své studenty vytvořit bezplatný test. Nepotřebujete k tomu žádné velké vybavení ani znalosti. Test je možné mít připravený během několika minut a používat ho v hodinách.

  • Jak si vybrat notebook test?

    Procesor, grafická karta, paměť, pevný disk, příslušenství a rozhraní jsou jedny z nejdůležitějších základních parametrů, které určují výkon, a tedy i vaši spokojenost. Ultrabook je skvělou volbou. Pracovní notebook je spolehlivý a profesionální.

  • Jak udělat test online zdarma?

    Pomocí aplikace Zondle můžete pro své studenty vytvořit bezplatný test. Nepotřebujete k tomu žádné velké vybavení ani znalosti. Je možné mít test připravený během několika minut a používat ho v hodinách.

  • Jak udělat test ve Forms?
  • Jak udělat zátěžový test na PC?
  • Jak nahrat PČR test do tecky?
Jak zašifrovat slovo? :: Jaké jsou webové vyhledávače?
Užitečné odkazy