Domovská stránka > C > Co To Je Modem?

Co to je modem?

modem. Slovo modem vzniklo složením dvou výrazů - modulátor a demodulátor. Je to zařízení, které umožňuje pomocí telefonních linek zprostředkovat komunikaci mezi vzdálenými počítači. Modem konvertuje (převádí) data z digitálních počítačových signálů na signály analogové, které lze posílat přes telefonní linku.

Přečtěte si více

Související článek

Jak vybrat VDSL modem?

Modem musí podporovat rychlosti povolené vaším internetovým tarifem. Modem musí podporovat profil VDSL 35b pro dosažení nejvyšších rychlostí. Informace o nastavení vlastního modemu naleznete zde.

A jaký modem pro vdsl?

V případě modemu pro VDSL musí modem podporovat rychlosti, které umožňuje váš tarif pro připojení k internetu. Pro nejrychlejší VDSL s rychlostí až 250 Mbit/s musí modem podporovat VDSL profil 35b (ITU G. 993.2). Podívejte se na podrobné informace k nastavení vlastního modemu.
Jak si vybrat modem?
Rychlost připojení

V rozmezí této vzdálenosti můžete vybírat VDSL modemy, jestliže se nacházíte ve větší vzdálenosti, jsou doporučovány spíše ADSL modemy. Průměrná rychlost připojení u ADSL modemů je cca 5 Mbit/s. Průměrná rychlost VDSL modemu je cca15 Mbit/s. Poskytovatelé většinou nabízí rychlost od 20 – 40 Mbit/s.

Jaký je rozdíl mezi routerem a Wi-Fi routerem?

Samostatný modem slouží k realizaci internetového připojení. Bez pomoci dalších zařízení nenabízí funkcionalitu pro vytvoření počítačové sítě. Naopak klasický router slouží především k vytvoření počítačové sítě, ovšem nemusí být schopen bez přispění dalšího zařízení přístupu k Internetu.
Jak koupit Wi-Fi?
Před výběrem routeru je nutné vědět, jaký typ připojení doma máte, nebo budete mít. Také je důležité vědět, jak velkou plochu chcete pokrýt signálem a zda budete používat router jen na připojení k internetu, nebo chcete i sdílet data po domácí síti, hrát hry, streamovat videa ze zabezpečovacích kamer a podobně.

Související článek

Jak použít mobil jako modem?

Tethering umožňuje některým telefonům sdílet připojení Wi-Fi. Chcete-li telefon připojit k jinému zařízení, otevřete seznam sítí wi-fi, vyberte název hotspotu telefonu, zadejte heslo telefonu a klikněte na tlačítko připojit.

Co dělá router?

Router (směrovač) je v počítačových sítích aktivní síťové zařízení, které procesem zvaným routování přeposílá datagramy směrem k jejich cíli. Routování probíhá na třetí vrstvě referenčního modelu ISO/OSI (síťová vrstva).
Pokud jde o toto, co je to dsl modem?
DSL modem (anglicky Digital Subscriber Line Transceiver) neboli modem pro digitální zákaznickou přípojku je zařízení používané k připojení počítače k DSL lince. Umožňuje-li modem připojení více počítačů, označujeme ho jako DSL router.

Někdo se také může ptát, co je to dsl internet?

DSL: rychlý internet přes telefonní linky. Rodina DSL (Digital Subscriber Line) představuje jeden z nejrozšířenějších způsobů vysokorychlostního připojení k internetu. Zahrnuje celou řadou různých technologií, z nichž nejpoužívanější je ADSL, asymetrická linka.
Jaký modem 35b?
TP-Link Archer VR2100

Archer VR2100 je vybaven technologií Super VDSL (profil VDSL2 35b), tedy nejnovější generaci technologie DSL.

Jak poznat VDSL modem?

Tuto informaci najdete na typovém štítku samotného modemu, který bývá nalepený na spodní straně modemu.

By Lila

Similar articles

  • Jak resetovat modem?

    Na zadní straně modemu je otvor. V otvoru Reset je úzký předmět. Zatlačte na předmět, dokud neucítíte cvaknutí, a podržte jej po dobu 10 sekund.

  • Jak spustit modem?

    Ujistěte se, že je na vaší SIM kartě zakázán PIN. Modem musí být připojen k počítači. Aby bylo možné stáhnout správné ovladače, musíte mít v nastavení systému Windows 10 povolenou mobilní síť. Vyberte možnost připojení.

  • Jak propojit modem s routerem?

    Jeden konec kabelu zapojte do portu na hlavním směrovači. Druhý konec kabelu zapojte do portu LAN na sekundárním směrovači a vytvořte tak port LAN-LAN nebo portWAN. Síť je připravena.

  • Jak si vybrat modem?

    Modemy ADSL se doporučují, pokud jste ve větší vzdálenosti. Modemy ADSL mají průměrnou rychlost připojení 5 Mbit/s. Průměrná rychlost modemu je 15 Mbit/s. Poskytovatelé nabízejí rychlosti od 20 do 40 Mbit/s.

  • Jak vybrat LTE modem?
  • Kolik stojí modem od Vodafone?
  • Jaký Wifi modem?
Jak vybrat LTE modem? :: Čím může být ovlivněna komunikace?
Užitečné odkazy