Domovská stránka > J > Jak Propojit Modem S Routerem?

Jak propojit modem s routerem?

Hlavní router umístíte poblíž modemu, potom zapojíte jeden konec ehternetového kabelu do libovolného portu LAN na hlavním routeru. Následně zapojíte druhý konec kabelu s koncovkou do portu LAN u sekundárního routeru (pro vytvoření sítě LAN-LAN) nebo do portu WAN (pro síť LAN-WAN). A hurá, síť je hotová!

Přečtěte si více

Související článek

Jaký je rozdíl mezi routerem a modemem?

K připojení k internetu se používá modem. Bez pomoci dalších zařízení není možné vytvořit počítačovou síť. K vytvoření počítačové sítě se primárně používá běžný směrovač, bez pomoci dalších zařízení však nemusí být možné se k internetu připojit.

Pokud jde o toto, co je to switch a router?

Netechnicky řečeno, router spojuje dvě sítě a přenáší mezi nimi data. Router se podstatně liší od switche, který spojuje počítače v místní síti. Rozdílné funkce routerů a switchů si lze představit jako switche coby silnice spojující všechna města ve státě a routery coby hraniční přechody spojující různé země.
Navíc, co je to l3 switch?
L3 switch není nic jiného než switch, který umí směrování (má funkce switche i routeru). Takový L3 switch bude pořád přepínat, ale můžu si nastavit, že některé porty se budou chovat jako porty routeru (routed porty). A nebo můžu směrovat mezi VLAN, co na tom switchi budou.

Můžete se také zeptat, co je uplink switch?

Při zapojení můžeme použít více switchů a ty navzájem propojovat. Přes propojovací spoj, budeme mu říkat uplink, pak proudí veškerá komunikace, která se má dostat na zařízení na druhém switchi. Princip zůstává stále stejný, pouze pro uplink port vznikne v CAM tabulce větší množství záznamů.
Někdo se také může ptát, jak na poe?
Pro PoE se využívá v zásadě dvou možných řešení:
  1. Napájení po volných nevyužitých párech v datovém kabelu (režim B). Napájecí páry jsou 4-5 a 7-8.
  2. Napájení „fantómovým" napětím mezi dvojicí aktivních párů vodičů, po kterých se současně přenášejí i data (režim A). Napájecí (a datové) páry jsou zde 1-2 a 3-6.

Související článek

Jak vybrat VDSL modem?

Modem musí podporovat rychlosti povolené vaším internetovým tarifem. Modem musí podporovat profil VDSL 35b pro dosažení nejvyšších rychlostí. Informace o nastavení vlastního modemu naleznete zde.

Jak funguje PoE injektor?

Takzvaný PoE injektor připojí napájecí napětí mezi páry 4–5 (modrý) a 7–8 (hnědý) a PoE extraktor na straně zařízení napětí z těchto vodičů odbočí k napájecími zdroji zařízení. Je to tedy stejné jako dříve popsaný režim B u standardizovaného PoE.
Co je PoE injektor?
PoE injector slouží pro napájení většiny RouteBoardů, které v sobě mají zabudovaný PoE extractor. Použít se však dá pro i napájení jiných zařízení s PoE extractorem podporujících vstupní napětí 24V.

Co znamená Verzatil?

" versatilita je vlastností vyrovnaných a sebejistých gayů " Dle celosvětových výzkumů, které se na tuto tématiku zaměřují, bylo zjištěno, že nejpočetnější skupinou jsou jednoznačně versatilové. Jedná o nevyhraněné jedince, což z nich dělá bořiče mýtů o mamkotaťkovské teorii.
Když to vezmeme v úvahu, jaký switch pro domácnost?
Počet portů – běžné domácí switch mají standardní porty RJ-45. Jejich počet může být různý, od 5 po desítky. Čím víc portů bude switch mít, tím bude mít větší rozměry a nároky na výkon. Je proto třeba počítat s vyšší spotřebou energie a samozřejmě i vyššími pořizovacími náklady.

Co je SOHO switch?

SOHO Switche | TP-Link Česká republika. Snadná cesta k rozšíření dosahu vaší Wi-Fi sítě. Spolehlivé připojení kabelem pro každou aktivitu. Wi-Fi připravená na cesty.

By Bren Maid

Similar articles

Jaké paměti RAM? :: Na co se zaměřit při výběru notebooků?
Užitečné odkazy